miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDeputat USR: "Salariile bugetarilor sunt cu 45% mai mari decât cele la...

Deputat USR: „Salariile bugetarilor sunt cu 45% mai mari decât cele la privat”

Deputatul USR Cristina Prună a afirmat, marţi, faptul că sistemul bugetar trebuie “decăpuşat şi eficientizat”, atrăgând atenţia că, în timp ce sectorul Sănătăţii suferă din cauza lipsei de personal medical atât de necesar în lupta anti-Covid, numărul bugetarilor a crescut în ultimul an cu aproximativ 5.000.

“Salariile bugetarilor sunt cu 45% mai mari decât cele din mediul privat. Asta ne spune Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză. Este o altfel de normalitate a României anormale! Astfel, dacă anul acesta salariul mediu brut la stat era de 6.836 lei, acesta ar urma să fie de 7.141 lei în 2021. În privat, ca de obicei, lucrurile stau mai rău. Dacă anul acesta salariul mediu brut este de 4.715, în 2021 el ar urma să crească la 5.078 lei.

Această evoluţie este însoţită nu de o scădere a numărului salariaţilor bugetari, ci de o creştere a lor. Datele ministerului Finanţelor arată că numărul salariaţilor bugetari a crescut în ultimul an cu aproximativ 5.000. Dacă am vorbi doar de creşteri de personal în sectorul medical, ar fi de înţeles, însă s-a înregistrat spre exemplu o creştere de 1.261 de persoane şi la Secretariatul General al Guvernului. Este nu doar imoral, ci şi profund greşit economic”, a precizat Prună.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE