Deputată PSD justifică abuzul Poliției asupra lui Angi Șerban: „Sărea la bătaie”, „Agitatori” | VIDEO

Data:

spot_img

Deputată PSD justifică abuzul comis de Poliție asupra activistei Angi Șerban, ridicată de acasă, percheziționată până la piele și amprentată, pentru o postare pe Facebook, printr-un argument straniu: „Avea antecedente”.

Oana Florea susține că autoritățile statului o monitorizau, cel mai probabil, pe activistă, pentru că așa se întâmplă când este vorba despre „agitatori”.

Mai mult, parlamentara a sugerat că Angi Șerban nu trebuie apărată pentru că era cunoscută cu „antecedente” și „se tăvălea pe joc în Parlament”, în perioada protestelor masive anti-Dragnea și anti-PSD.

Citește și: Activista Angi Șerban ridicată de Poliţie din casă, pentru o postare pe Facebook

Oana Florea: Poliția a respectat legea

Prezentă la o dezbatere despre ducerea la secția de poliție a lui Angi Șerban, deputata Oana Florea a fost întrebată de Oana Țoiu, deputată USR, dacă i se pare normală acțiunea agenților, care au percheziționat-o pe activistă doar din cauza unei postări pe pagina sa de Facebook.

Oana Florea a răspuns că Angi Șerban avea un comportament agresiv pe holurile Parlamentului în timpul mandatului precedent al partidului din care face parte, respectiv în perioada 2017-2019, al marilor proteste împotriva lui Dragnea.

„Acea doamnă, Angi nu știu cum, se tăvălea pe holurile Parlamentului și sărea la bătaie, în mandatul trecut”.

Oana Florea, deputat PSD

Deputată PSD justifică abuzul Poliției: Este normal să fie monitorizată

Oana Țoiu a întrebat ce legătură este între fapte din trecut și acțiunea Poliției din prezent. „Este o răzbunare a PSD?”.

Oana Florea a argumentat că deoarece Angi Șerban are antecedente în acest sens este cel mai probabil supravegheată de autorități. De aceea, ar fi fost găsită repede la altă locuință decât cea care apărea în cartea de identitate.

„Având în vedere că este o persoană cu astfel de antecedente, în mod normal și natural, nu trebuie să fii jurist să știi că este supravegheată de anumite organe ale statului care monitorizează o astfel de persoană, agitatori.

Este clar că în acel dosar, la acest moment, aceste măsuri care s-au luat cu privire de persoana asta trebuie motivate juridic, legal și așa mai departe”, a insistat Oana Florea.

Deputata PSD a continuat spunând că este sigură că poliția are dovezi pentru care au luat decizia de a o ridica pe Angi Șerban dintr-o casă care nu era adresa sa de domiciului.

„Sunt convinsă că acești polițiști care au chemat-o au dovezi împotriva ei, că nu li se trezea lor așa, hai să mergem să ridicăm omul.

Eu nu am avut acces la dosar. Dacă este un abuz, așa cum spuneam, această persoană poate să conteste, există pârghii legale”, a precizat deputata PSD.

Sursa: Digi24, emisiunea „Studio politic” din 15 ianuarie

AUR nu vede postarea ca o instigare

Georgiana Teodorescu, coordonator al departamentului Externe AUR, prezentă în studio la aceeași dezbatere, a susținut că, în calitate de avocat, nu consideră că postarea a fost una care să incite la violență.

„Eu nu o să opinez despre trecutul sau antecedentele aceste doamne activiste. Nu o cunosc, nu știu ce a făcut în trecut.

Ce pot să zic analizând, ca avocat, postarea dumneaei pe Facebook, pentru că am citit-o, am fost curioasă să văd dacă poate sau nu să reprezinte această infracțiune de instigare la violență”.

Aceasta a mai spus că în postarea respectivă, Angi Șerban punea o simplă întrebare care nu poate să fie catalogată drept instigare în sensul codului penal.

„Vă spun sincer că mie nu mi se pare că poate fi vorba de o infracțiune. Domnia sa a pus o întrebare în postarea respectivă și atâta tot, care nu părea a fi decât o ironie, nicidecum o instigare în sensul Codului penal, să cheme oamenii la violență. Aceasta este părerea mea ca jurist”.

Citește și: Anchetarea activistei Angi Șerban este evident o acțiune de intimidare

Angi Șerban, dusă la secție direct din pat

Angi Șerban a fost ridicată de Poliţie pentru o postare pe Facebook. Aceasta a susținut că a fost luată din casă, din pat. Cunoscuta protestatară precizează că intervenția a avut loc la o adresă la care nu domiciliază și că Poliţia nu avea de unde să ştie unde se află decât dacă ar fi fost urmărită.

Motivul pentru care a fost dusă la secție este o presupusă faptă de instigare la violență, într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

În postarea în cauză, Angi Şerban atrage atenţia că la protestul transportatorilor apare un om în uniformă cu armă.

„Ministerul Afacerilor Interne, Romania de ce stă băiatul ăsta cu pușca printre protestatari?

E cumva ea îndreptată către mașina aia mică?

De când am ieșit din democrație și am intrat în dictatură militară?

Să ieșiți public să ne explicați ce caută trupele speciale acolo!

De urgență!

Și aș mai avea o întrebare: Dacă în democrație, la un protest pașnic iese poliția cu pușca, nu cumva e legitim să iasă și poporul cu cocktailu’?”, a scris Angi Șerban.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto principală (de la stânga la dreapta): Oana Țoiu, Georgiana Teodorescu, Oana Florea, Emil Dumitru, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. Sursa: Captură Digi24

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Incendiu de vegetație scăpat de sub control în Maramureș. Mai multe case și un rezervor de motorină au fost afectate

Un incendiu de vegetație a afectat localităţile Lăpuşel, Coltău...

Marcel Ciolacu susține că o candidatură a lui Piedone pe listele PSD pentru alegerile parlamentare se discută în partid

Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, într-o conferință de presă...

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de la Paris

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de...

Un milion de euro din bani publici pentru o statuie a lui Mihai Viteazul, la Zalău

Un milion de euro din bani publici pentru o...