Deputata Vicol Ciorbă pierde și în apel procesul intentat publicației Aktual24.ro

Data:

spot_img

Deputata Vicol pierde și în apel procesul intentat publicației Aktual24.ro. Deputatul PSD solicita fondatorului site-ului, Ovidiu Albu, suma de 190.000 pentru „prejudicii de imagine prin „ingerința nejustificată în viața intimă și privată”. Vicol Ciorbă a fost deranjata că aktual24.ro a menționat ntr-un articol că a fost iubita manelistului Leo de la Strehaia.

Pe 1 martie, Vicol a pierdut pe fond. Judecătoria Sectorului 5 a respins că „neîntemeiată” cererea de chemare în judecată. Vicol a făcut apel și, pe 18 decembrie, Tribunalul București a decis că apelul este „neîntemeiat”.

Vicol Ciorbă, șefă a Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, solicita despăgubiri în valoare de 190.000 de lei și ștergerea articolului „Fostul iubit al PSD-istei Laura Vicol, Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la 2 ani și jumătate cu executare: ‘Laura ești viață mea/Fără tine nu pot sta’”,  publicat pe 29 septembrie 2021.

Deputata PSD l-a dat în judecată și pe jurnalistul Grigore Cartianu, pentru că a publicat un articol asemănător, solicitându-i și acestuia tot 190.000 de lei. Imediat după publicarea acestui articol, Vicol Ciorbă a transmis redacției aktual24.ro următoarea notificare:

Citește și În plină austeritate, apare o nouă agenție guvernamentală, cu număr dublu de posturi în organigramă

„Notificare privind lipsa totală a acordului meu în ceea ce privește difuzarea/postarea oricărui material de presa scrisă, de orice natură, ce constituie o atingere gravă a vieții mele private, a reputației și/sau imaginii mele, așa cum este aceasta descrisă de art. 8 CEDO, art. 71 și următoarele din Noul Cod Civil.

Vă informez că în ziua de 29.09.2021 au fost aduse atingeri grave imaginii și reputației mele prin articolul publicat pe site-ul aktual24.ro intitulat „Fostul iubit al PSD-istei Laura Vicol, Leo de la Strehaia, condamnat definitiv la 2 ani și jumătate cu executare: Laură ești viața mea/Fără tine nu pot sta.

Modul insistent și episodic cu care subiecte din viața mea privată sunt dezbătute într-un mod tendențios de către publicația dumneavoastră creează sistematic un prejudiciu de imagine subsemnatei.

Citește și Solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan: zeci de persoane au protestat în fața Parchetului General

Potrivit dispozițiilor art. 74 lit. f) Cod Civil, constituie atingeri aduse vieții private difuzarea de știri, dezbateri, anchete sau de reportaje scrise ori audiovizuale privind viața intimă, personală sau de familie fără acordul persoanei în cauza.

În consecință, prezenta notificare nu constituie o formă de manifestare a dreptului la replică, pe care îmi rezerv opțiunea de a-l solicita în termen legal, ci exercițiul dreptului legal de a mă opune expres publicării de materiale ce îmi afectează viața privată, imaginea și reputația.

Mai multe puteți citi chiar în publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

USR Iași și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Care e ordinea provizorie? | Ziarul de Iași

USR Iași și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare din...

Nicolae Ciucă, votat în unanimitate candidatul PNL la prezidențiale

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a fost votat de delegații...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...