Deputatul Alexandru Popa, „respectat ca sicilienii” și cunoscut în presă ca „bătăuș”, ales chestor al Camerei Deputaților | De Brăila

Data:

spot_img

Deputatul Alexandru Popa, șeful PNL Brăila, a fost ales în funcția de chestor al Camerei Deputaților.

În total, au devenit chestori un număr de patru deputați, fiind nominalizat câte un reprezentant de la PSD, PNL, USR și UDMR. Aceștia vor fi chestori până la sfârșitul acestui an, ținând cont că pe 1 decembrie au loc alegerile parlamentare.

Nu este vorba despre una dintre funcțiile „cu greutate” din Parlament, cum ar fi cele de președinte sau vicepreședinte al unei comisii, ci una care a devenit cunoscută publicului larg din cauza scandalurilor din plenul Parlamentului.

Citește și: Alegeri regionale în Germania: ce semnifică rezultatele pentru viitorul politic al țării?

Mai exact, atunci când deputații sau senatorii se încaieră, cum a fost în cazurile care i-a avut în prim plan pe George Simion sau Diana Șoșoacă, președintele de ședință solicită de la microfon intervenția chestorilor pentru a-i scoate din sală pe aleșii mai „înfierbântați”.

Potrivit Camerei Deputaților, chestorii „verifică modul de gestionare a patrimoniului, funcţionarea şi calitatea serviciilor Camerei Deputaţilor”, „exercită controlul financiar asupra cheltuielilor efectuate” sau „asigură menţinerea ordinii în sediul Camerei Deputaţilor”.

În mod ironic, deputatul Popa a devenit cunoscut în mass-media prin prisma scandalurilor cu violență în care a fost implicat înainte de a ajunge, în decembrie 2020, în Parlament.

Continuarea, în Debraila.ro

Citește și: Un rege prea român

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Debraila.ro)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Prestația la masterat a lui George Simion, ”care nu venea la cursuri” | Ziarul de Iași

„Era în medie, nici strălucitor, nici rău, prins de...