Deputatul Năsui: Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit

Data:

spot_img

Deputatul USR Claudiu Năsui se întreabă  de ce nu a fost reprezentată România la evenimentul NATO de la Casa Albă, unde la dineu au fost invitați toți șefii de state ai NATO.

„M-am uitat și eu pe poze să-l caut pe președintele Iohannis. Nu e nicăieri. Toți șefii de stat sunt prezenți, mai puțin Iohannis. Cum e posibil? N-a fost invitat? Am investigat puțin. Este absolut incredibil în ce hal ne-a putut umple de rușine cuplul Iohannis-Ciucă”, arată Năsui pe rețeaua X.

Deputatul mai arată că Iohannis a fost invitat, dar nu s-a prezentat și l-a trimis în locul său pe fostul premier Ciucă. „L-a trimis în locul lui pe domnul Ciucă ca să dea impresia că ar fi urmașul său la Cotroceni și că s-ar bucura de sprijinul Statelor Unite. Dar americanii nu l-au primit pe domnul Ciucă. Invitația la dineu era nominală pentru președinți și șefi de guvern. Atât. Iar la ei nu merge cu „stai să vezi că mi-a dat mie invitația, hai lasă-mă să intru și eu”. Dar trecând peste rușinea de a forța nota cu Ciucă și de a nu fi primit, totuși de ce nu s-a dus totuși Klaus Iohannis la dineul cu șefii de stat NATO așa cum era normal? De ce a lăsat România nereprezentată la un eveniment de asemenea importanță? Ce treburi mai importante avea Klaus Iohannis decât Summitul NATO la care se aniversau 75 de ani de alianță?”, mai arată Năsui.

România, fără reprezentare

„Ce am aflat este și că americanii au fost șocați că nu a venit președintele României la eveniment. Mai ales că știau că se află în Washington. Cum să fii la Washington invitat de președintele SUA la dineu cu șefii de state și să alegi să nu te duci? Palatul Cotroceni trebuie să clarifice de ce președintele nu a participat la evenimentul de la Casa Albă. De ce a lipsit de la dineul oferit de președintele SUA? A fost prea supărat că i-au refuzat sinecura pe care o căuta la NATO și s-a gândit să-i pedepsească lăsând România fără reprezentare? Sau a vrut să arate că este supărat că nu i l-au primit pe Ciucă? Orice ar zice, cuplul Iohannis-Ciucă a reușit să elimine România din poza țărilor NATO. O ultimă rușine pe final de mandat, de parcă toate celelalte nu erau suficiente”, mai arată Năsui.

Președintele Klaus Iohannis și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, au fost prezenți la summitul NATO de la Washington.

Relația Ciucă Iohannis

Ciucă a anunțat pe pagina oficială a Senatului că urmează să participe la lucrările Summitului Parlamentar al NATO, în perioada 7-9 iulie, și la Summit-ul NATO, în zilele de 10 și 11 iulie.

Reamintim că Ciucă a fost susținut puternic de Klaus Iohannis pentru a prelua șefia PNL în detrimentul lui Florin Cîțu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, aflat în SUA, a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale, dar trebuie să obţină aprobarea partidului, precizând că va merge în filialele partidului pentru a discuta despre candidatura sa.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un milion de euro din bani publici pentru o statuie a lui Mihai Viteazul, la Zalău

Un milion de euro din bani publici pentru o...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A 9-a ediție Karpatia Horse Show, pe Domeniul Cantacuzino. Programul evenimentului

Karpatia Horse Show este un eveniment hipic internațional care...

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri,...