Deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc, exmatriculat a doua oară de la Școala doctorală a Academiei SRI

Data:

spot_img

Senatul Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul” l-a exmatriculat pe deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc, la sfârșitul lunii septembrie, din cadrul Școlii doctorale.

PRESShub a scris în premieră despre faptul că acesta era ultimul politician care urmărea să obțină titlul de doctor de la această instituție și că urmează să fie dat afară.

Citește și: EXCLUSIV Ultimul parlamentar la școala doctorală a SRI, la un pas de a doua exmatriculare. El crede ca NATO funcționează ca un serviciu secret

„Nu comentez”, a fost singura reacție a deputatului PNL, solicitat de G4Media.ro să comenteze decizia Academiei SRI.

Exmatriculat de la doctorat și prima dată pentru că nu și-a făcut planul

Deputatul liberal Mugurel Cozmanciuc, achitat recent într-un dosar de corupție, este ultimul parlamentar român rămas doctorand la școala doctorală a Academiei Naționale de Informație, structura de învățământ a SRI.

Inițial, deputatul se înscrisese la doctorat în 2014, dar a fost exmatriculat cinci ani mai târziu, pentru că nu și-a îndeplinit atribuțiile de cercetător doctorand.

Cu toate acestea, Cozmanciuc s-a reînscris în același an la aceeași școală doctorală a SRI și a fost acceptat la forma de învățământ cu frecvență redusă, cu finanțare prin taxă, sub coordonarea prof. univ. dr. Adrian Lesenciuc, având teza de cercetare: „Provocări actuale la adresa educației și culturii de securitate din România”.

Mugurel Cozmanciuc este în același timp membru în Comisia de Apărare a Parlamentului. Potrivit propriilor declarații, nu și-a îndeplinit nici a doua oară obligațiile de doctorand și va cere conducerii școlii doctorale o prelungire cu un an.

„Dl Cozmanciuc a realizat parțial programul de cercetare, respectiv un referat de cercetare acceptat și un referat prezentat comisiei de îndrumare, dar neacceptat și amânat pentru începutul lunii septembrie. Articolele publicate până în prezent nu suplinesc referatele de cercetare, care sunt obligatorii. Nu mă pot antepronunța, dar dacă va face o cerere pentru prelungire, există șanse foarte mici să fie aprobată. Dl Cozmanciuc este singurul student doctorand al ANIMV care are statut de parlamentar”, a explicat prof. univ. dr. Ioan Deac, în august, pentru PRESShub.

Cum s-a apărat Cozmanciuc

Deputatul a precizat că, la prima sa înscriere la doctorat, conform regulamentelor școlii doctorale a Academiei Naționale de Informații, trebuia să îndeplinească un program științific de cercetare.

„La acea vreme, el consta dintr-un număr de referate științifice, un număr de conferințe științifice la care trebuia să participăm și un număr de articole publicate. Eu nu am finalizat acest program de cercetare, nu am publicat articolele de cercetare științifică”, a declarat Mugurel Cozmanciuc pentru PRESShub.

Nu știe bine engleză, dar publică studii în engleză

PRESShub: Aveți un nivel avansat de limbă engleză?

Mugurel Cozmanciuc: Am un nivel de 2 spre B1.

Puteți să-mi spuneți din memorie în limba engleză cum se numește studiul publicat recent în revista SRI?

O să încerc… așa din memorie. Am publicat un articol în revista Studii de Intelligence, că mi s-a părut normal, ceva legat de „security culture. The cure to voter depression in Romania”, elaborat cu domnul profesor Adrian Lesenciuc și cred că am mai publicat la conferința științifică sub egida Academiei Forțelor Aeriene de la Brașov.

Care a fost contribuția dumneavoastră în acest studiu publicat în revista SRI?

Participarea a fost peste jumătate, dar nu aș putea să vă spun cât a mea. Și aserțiunile domnului profesor.

Care a fost cercetarea dumneavoastră în acest studiu?  

Articolul este elaborat de mine, să nu vă faceți vreo impresie că domnul Lesenciuc mi-a scris articolul sau referate de cercetare științifică. Eu i l-am dat domnului profesor, domnul profesor s-a uitat peste el, a avut anumite comentarii și adăugări, articolul l-am trimis la tradus, pentru că nu sunt la acel nivel să traduc imediat un articol în limba engleză. Și a fost trimis mai departe.

Așadar nu l-ați scris în limba engleză, l-ați scris în limba română și a fost tradus de alții.

Da.

Citește și: VIDEO Zelenski, discurs istoric în Congresul american: „Ucraina este în viață și în picioare”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Mugur Cozmanciuc)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Românii și nostalgia comunismului. De ce îl consideră un trecut „mai sigur și mai bun”

Marea majoritate a populației recunoaște o serie de aspecte...

Burse UWC pentru elevii din România la colegii internaționale

Tinerii din România au acum ocazia candida pentru una...

Psihologul Mircea Miclea: Nemulțumirea socială, nu TikTok, a decis rezultatul alegerilor

Într-un podcast realizat de publicația locală Cluj24, profesorul universitar...