​Deputatul USR Cristina Prună: Schema PSD-PNL de plafonare și compensare este „o tâmpenie”

Data:

USR atrage atenția că schema de plafonare și compensare a prețurilor la energie, care costă statul român circa 40 de miliarde de lei, este doar una din „tâmpeniile” făcute de guvernarea PSD-PNL-UDMR și că toate declarațiile liderului PSD prin care se încearcă devierea atenției de la această realitate reprezintă doar populism ieftin.

„Schema de plafonare și compensare elaborată de guvernarea PSD-PNL este realmente o tâmpenie. Costul acestei scheme de 40 de miliarde de lei și toate taxele suplimentare la prețul gazelor și energiei electrice au alimentat constant creșterea prețurilor la energie.

Ceea ce demonstrează că această guvernare nu a făcut «o tâmpenie», ci «mai multe tâmpenii»! Marcel Ciolacu mai spune ceva – că avem un deficit de producție de 15% în raport cu cererea. Păi, domnule Ciolacu, dacă reglementezi prețul deficitul va crește și mai mult. Dar poate ați lipsit la lecția de economie de la școală”, a declarat Cristina Prună, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei de industrii din Camera Deputaților.

Citește și: 4 ani de la mitingul diasporei din Piața Victoriei, reprimat violent de Jandarmerie. Dosarul 10 august, nerezolvat

USR a susținut încă de la început că partidele din coaliția de guvernare ar trebuie să plafoneze taxele pe care le plătesc consumatorii. Această măsură ar trebui să fie aplicată concomitent cu încurajarea investițiilor, pentru ca România să nu mai depindă de importuri.

„Dar PSD şi Marcel Ciolacu sunt doar populişti ieftini. Ne mai spun că nu putem să dăm 3% din PIB la speculanți. Corect! Însă nu cumva ei au creat specula? Vestea proastă este că în ritmul ăsta o să dăm 6% din PIB pentru că statul român va fi dat în judecată pe legile tâmpite date tot de PSD și PNL.

Probabil asta și vor. Să vină alții să le plătească prostiile și să arate cu degetul. Tot românii vor suferi și tot românii vor plăti în final. Un partid antiromânesc, asta a devenit PSD-PNL!”, a precizat Cristina Prună.

Citește și: Trăind laolaltă. Despre românii și maghiarii din România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Cristina Prună)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Hărțuirea jurnaliștilor români este criticată de către Departamentul de...

Noi norme pentru combaterea spălării banilor adoptate de Parlamentul European

Parlamentul European a adoptat un pachet de legi care...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...