Despăgubire uriașă pentru un ONG pentru că Guvernul i-a blocat un proiect: 1,6 milioane de lei

Data:

Unul dintre cele mai cunoscute ONG-uri din Iași a reușit să obțină o decizie judecătorească ce pedepsește Ministerul Proiectelor Europene deoarece, în 2017, acesta i-a blocat, în mod nelegal, derularea unui proiect POSDRU.

Printr-o sentință din data de 1 iulie 2022 a Curții de Apel Iași, Asociația Alternative Sociale trebuie să primească din partea Ministerului suma de 1,46 milioane lei daune materiale și 150.000 de lei daune morale.

Ținta: un ONG de elită

În 2017, Direcția Generală de Control Programe Capital Uman din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a decis ca Asociația Alternative Sociale să returneze suma de 6,56 milioane de lei pe care îi încasase în vederea derulării proiectului contract POSDRU/69/S/6.1 /33490 „Modelul Economiei Sociale în România”.

Citește și: Sclavia modernă există, profiturile sunt uriașe, iar traficanții ne râd în nas

În motivarea deciziei, Direcția a susținut că proiectul fusese câștigat de o organizație care nu era eligibilă și care, apoi, l-a cedat asociației din Iași, așa că a declarat neeligibila întreaga suma nerambursabila aferenta proiectului. Imediat, cele 6,56 milioane de lei au fost înregistrare drept creanță la bugetul de stat, iar Fiscul din Iași a pornit demersurile pentru recuperarea sumei, inclusiv sechestru pe sumele aflate în contul asociației.

Continuare în REPORTER DE IAȘI

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023

Comunitatea Declic a primit Premiul GDS pe anul 2023....

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de spionaj a Chinei

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de...

Noile reglementări împotriva dezinformării pe Internet. Un expert european explică noua lege valabilă în UE

Noile reglementări împotriva dezinformării pe Internet. Digital Service Act,...