duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDespre fotbal, cuvinte și culori ca negrul şi auriul

Despre fotbal, cuvinte și culori ca negrul şi auriul

E rasism în fotbalul românesc? În societate? Din plin! Dar e termenul de ”negru” rasist, indiferent de intenție și context? Sau în sine? Și ce se întâmplă dacă instituim inchiziția împotriva limbii vorbite și literare?

În ciuda scorului obținut de AUR în alegerile de la 6 decembrie, ar fi util să reliefăm că 30 de ani de la prăbușirea regimului ceaușist și un deceniu și jumătate de la integrarea în structurile euroatlantice n-au trecut chiar degeaba. Rasismul a început să dea perceptibil înapoi în toate straturile societății, chiar dacă rămâne virulent în unele din segmentele ei. 

Acest progres, obținut prin globalizare, în speță prin contact intens cu lumea apuseană și societatea informațională, mai degrabă decât prin refacerea arhitecturii instituționale a României e, mai nou, în pericol acut.

Și nu doar din pricina respingătoarei recrudescențe a extremismului de dreapta afișat de figuri intelectuale de proră ale unui partid al protestului și conspiraționismelor care fac ravagii îndeosebi în rândul păturilor precar educate ale alegătorilor AUR, cât din cauza potențării mutuale a extremelor. Un rol cheie revine, în context, exagerărilor grotești ale partizanilor și profitorilor ideologiei corectitunii politice.     

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE