DESPRE NOI

Rețea inovatoare și independentă de presă creată de Freedom House România

PressHub.ro este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor din presa centrală și locală, ziariști care aleg să se pună în serviciul public, promovând excelența în jurnalism.

PressHUB

spot_img

Criza financiară și criza morală au afectat profund media din România. Persoane cu grave probleme penale au preluat și transformat publicații respectabile în arme personale, chiar instrumente de șantaj, îndreptându-le direct împotriva intereselor societății. În multe județe, publicații locale au ajuns la mâna baronilor care distribuie resurse publice spre articole de propagandă.

Acest hub de presă urmărește să redea demnitatea profesiei promovând excelența în jurnalism. Realizat de Freedom House RomâniaPressHub este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor care aleg să se pună în serviciul public. Totodată, PressHub își propune să devină un centru de resurse pentru ziariști, un instrument care să contribuie la profesionalizarea breslei.

O facem în mod concret prin proiecte precum Industrii „grele”, ziariști profesioniști – în care specializăm ziariști și scriem despre problemele industriilor care generează multe știri negative, cum ar fi alcoolul, în campania Partea goală a paharului) -, dar și prin urmărirea constantă a stării justiției românești pe platforma dedicată JustitieCurata.ro.

O facem prin recunoașterea publică și premierea jurnalismului de calitate în cadrul concursului Tânărul Jurnalist al Anului, ajuns ediția cu numărul XX, sau prin abordarea unor subiecte de importanță vitală pentru societatea românească, neglijate însă de presa mainstream, precum situația clădirilor de patrimoniu în cadrul campaniei Orașul uitat. Dă viață monumentelor! sau felul în care se cheltuiesc Banii Europeni în România.

Din rețeaua noastră fac parte: