Destination Iași, alt „succes” tipic ieșean. Bani aruncați, proiect mort | ReporterIS

Data:

spot_img

Încă un proiect făcut praf de cuplul Chirica & Alexe. Destination laşi, asociația fondată de Primărie, Aeroport, Universitate, câțiva hotelieri la care a aderat și Consiliul Județean, a fost pusă pe butuci. Trebuia să promoveze Iașul ca destinație turistică, însă a sucombat. Buget minuscul, activitate zero.

Președinte e un salariat din Primărie, asociația are 0 angajați. Pe 2023, nu există indicatori de bilanț pe site-ul Ministerului de Finanțe. Pe 2022, cifrele sunt groaznice: venituri de 105.000 lei, cheltuieli de 178.408 lei, deci deficit de 73.408 lei.

Destination Iași are o singură postare din acest an

Postările pe Facebook ca și moarte: una singură pe acest an. Pagina web, exclusiv în engleză, are majoritatea informațiilor din 2022.

Citește și: Procurorii UE amenință că vor da în judecată Comisia Europeană dacă va fi micșorat bugetul instituției | Politico

Pe pagina de Facebook intitulată Destination laşi, ultima postare este din 22 aprilie, anunțul unui eveniment. Precedenta este din 10 decembrie, un „reels” cu Târgul de Crăciun de la Iași. Asta e toată activitatea pe Facebook din ultima jumătate de an.

Au președinte dar n-au angajați

Pagina web https://destinationiasi.ro/ se încarcă greu, iar majoritatea articolelor datează din 2022. Are versiune doar în limba engleză, nu are niciun calendar de evenimente. Nu există angajați la asociație, nici un executiv, ci doar un președinte, mai degrabă onorific, Alexandru Popescu, salariat al Primăriei.

Citește și: Prima centrală fotovoltaică plutitoare din România, realizată cu granturi norvegiene

Nu s-a mai ținut nimeni de proiect, a fost doar o campanie politică de moment.

O sursă internă care cunoaște dedesubturile a explicat pentru REPORTER DE IAȘI că principala problemă este lipsa fondurilor.

Articolul integral, în ReporterIS

FOTO: ReporterIS


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related