Detalii din rechizitoriul Dosarului Revoluției. „Cine-a tras în noi, după 21-22?“ | Aktual24

Data:

spot_img

Detalii din rechizitoriul Dosarului Revoluției. Timp de vreo 20 de ani, până când lumea a uitat, revoluționarii și opoziția au scandat, la fiecare protest, un slogan cândva în vogă, azi desuet și fără sens pentru tineri: „Cine-a tras în noi, după 21-22?“.

Românii sub 30 de ani nici măcar nu înțeleg sensul acestei întrebări criptate. E vorba de masacrul produs în România după fuga lui Ceaușescu, produsă cu elicopterul la ora 12.06, în ziua de 22 decembrie 1989.

Întrebarea are un substrat mult mai adânc decât pare, pentru că răspunsul reprezintă chiar geneza actualei puteri politico-economice și militare din România anului 2024.

Citește și: Expoziţia „Au venit americanii – Crucea Roșie Americană în România după Primul Război Mondial”, vernisată la Universitatea Ovidius

Cel care a îndrăznit să dea un răspuns în mod oficial, în rechizitoriul Dosarului Revoluției, este generalul Cătalin Ranco-Pitu, fostul șef al Parchetului Militar. Iar verdictul acestuia, în baza căruia Ion Iliescu, Gelu Voican-Voiculescu și generalul Iosif Rus au fost trimiși în judecată pentru crime împotriva umanității, este următorul: Armata.

Obiectivul era găsirea unui inamic comun

După 22 decembrie 1989, în România a tras Armata. N-au existat nici securiști-teroriști, nici teroriști arabi. A existat, în schimb, planul unei diversiuni foarte sofisticate efectuată cu ajutorul unor unități speciale ale Armatei și prin dezinformările lansate deliberat de la TVR, conform manualului.

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

Ținta acestei operațiuni, coordonate de conducerea Armatei române cu acordul și știința lui Ion Iliescu, a fost poporul român, afirmă procurorul Ranco-Pițu. Obiectivul era găsirea unui inamic comun, adică teroriștii, care să solidarizeze oamenii în jurul noii conduceri.

A existat un pact între conducerea de atunci a Armatei și Ion Iliescu, se arată în rechizitoriul dosarului pe care Justiția română continuă să-l paseze între diferite instanțe chiar și acum, la aproape 35 de ani de la Revoluție.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related