Detașat la CSM – rețeta secretă cu bani mai mulți pentru magistrații aleși

Data:

spot_img

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în ultima ședință, ca o judecătoare să fie detașată de la Ministerul Justiției la CSM, iar în cazul alteia a stabilit prelungirea detașării la Consiliu.

Cu 6 voturi „Da” și 3 „Nu”, Simona Mihaela Franguloiu, judecător la Curtea de Apel Brașov, nu mai este detașată la ministerul Justiției ci, începând 19 septembrie, va fi detașată la CSM.

S-a săturat de cooperare judiciară

Franguloiu este la ministerul Justiției director adjunct al Direcției Drept Internațional și Cooperare Judiciară, responsabilă, printre altele, cu situația extrădărilor în România a fugarilor condamnați definitiv. Ea este cea care a trimis o adresă către Curtea de Apel București pentru a întreba despre situația juridică a lui Dragoș Săvulescu, mai exact dacă instanța mai menține mandatul internațional de arestare, având în vedere că Săvulescu execută pedeapsa cu suspendare în Italia. Despre această cerere cel puțin ciudată, PRESShub a scris aici.

În cazul judecătoarei Mihaela Ileana Ancuța, secția din CSM a decis prelungirea detașării cu un an.

În octombrie 2017, CSM decidea că detașările în cadrul Consiliului nu pot fi mai lungi de 6 ani. Decizia era atunci luată în unanimitate.

Consecvență marca CSM

În 2022, același CSM, decide prelungirea detașării judecătoarei Ileana Mihaela Ancuța pe o perioadă de 1 an, deși ea este detașată la CSM din 2009, adică de 13 ani, fără a judeca vreun dosar în acest timp.

Care sunt avantajele unei detașări la CSM? Venituri mai mari. Consiliul îi plătește pe cei detașați cu salariul de judecător și gradul aferent, la care se adaugă diverse plăți din fonduri europene și plata cu ora pentru diverse cursuri.

Astfel, Ancuța a primit anuolo trecut pe lângă salariu de 218.000 de lei ca judecător cu grad de curte de apel, alți 66.000 de lei pentru „drepturi salariale restante și plata cu ora” și „venituri din proiecte cu finanțare externă”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. […] Franguloiu este la ministerul Justiției director adjunct al Direcției Drept Internațional și Cooperare Judiciară, responsabilă, printre altele, cu situația extrădărilor în România a fugarilor condamnați definitiv. Ea este cea care a trimis o adresă către Curtea de Apel București pentru a întreba despre situația juridică a lui Dragoș Săvulescu, mai exact dacă instanța mai menține mandatul internațional de arestare, având în vedere că Săvulescu execută pedeapsa cu suspendare în Italia, potrivit PressHub […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related