duminică, 29 mai 2022
AcasăDeutsche WelleDeutschland-Trend: Cine urmează după Angela Merkel?

Deutschland-Trend: Cine urmează după Angela Merkel?

Lupta împotriva pandemiei îi preocupă pe germani – mulţi se întreabă acum ce se întâmplă cu vaccinul. Dar o altă temă devine importantă: alegerile parlamentare şi despărţirea de Angela Merkel.

72 la sută dintre germani sunt mulţumiţi de activitatea cancelarei Angela Merkel. Cancelara îşi asigură astfel, ca de multe ori de-a lungul carierei ei politice, detaşat primul loc în topul preferinţelor populaţiei. Situaţia se va schimba însă. La următoarele alegeri din toamna acestui an, Merkel nu mai candidează, astfel încât ea va dispărea din clasamentele de top ale politicienilor activi.

Institutul de sondare a opiniei publice „Infratest Dimap” a vrut să afle, în primul sondaj realizat în acest an, care sunt sentimentele germanilor faţă de schimbarea preconizată pentru această toamnă. Cetăţenii germani regretă, în majoritatea lor, retragerea Angelei Merkel, 51 la sută dintre cei intervievaţi văd cu ochi critici schimbarea, în vreme ce 44 la sută o consideră ca fiind pozitivă.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE