Dezbatere cu scandal la Palatul Culturii din Iași. Președintele CJ reclamă că Bucureștiul nu face mai mult pentru Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Dezbatere cu scandal la Palatul Culturii din Iași. Un eveniment organizat la Palatul Culturii i-a pus față în față pe președintele CJ și pe ministrul Sănătății.

„Dezvoltarea Moldovei – proiectul-cheie pentru valorificarea potenţialului de dezvoltare a României”, conferinţă organizată de Patronatul Proiectanţilor în Construcţii din România şi Banca Naţională a României, a fost prilejul pentru ca șeful CJ să reproșeze Bucureștiului întârzierea multor proiecte pentru Iași și pentru Moldova. În sală au fost prezenți, printre alții, ministrul Finanţelor – Marcel Boloş, ministrul Sănătăţii – Alexandru Rafila, preşedintele Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii – Romeo-Cristian Erbaşu, și rectorul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi – Dan Caşcaval.

Citește și: Drone detectate în apropierea graniței cu Ucraina. Mesaj RO-ALERT pentru populaţia din nordul judeţului Tulcea

Dacă ministrul Finanțelor a prezentat un cadru mai general pe care l-a numit „contextul investițional bogat al României” în următorii trei ani, cu investiții de 6,5-7,9 la sută din PIB, ministrul Sănătății a trecut în revistă alocările pentru îmbunătățirea serviciilor medicale din Moldova. El a pus accent pe modernizarea spitalelor și accesul echitabil la sănătate, dar a menționat și proiectele care „trebuie să prindă contur” ale Institutului Regional de Boli Cardiovasculare și Spitalului Boli Respiratorii. Acestea vor intra luna viitoare în procedura de evaluare împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a spus ministrul Alexandru Rafila.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Explozie soldată cu „morți și răniți” la Ankara. Autoritățile turce denunță un atac „terorist” | VIDEO

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related