Pericolul din spatele fructelor și legumelor. Pierderea „gustului copilăriei” a devenit o realitate a vieții moderne.
Cu toții am auzit de fructele și legumele obținute controlat, în comparație cu cele naturale, echivalentele „gustului copilăriei”, care se pare că reprezintă atât o realitate, cât și o dorință de reconexiune cu o perioadă când viața era parcă mai simplă și mai liniștită.
Cât adevăr este în expresia „Gustul copilăriei”, pe care astăzi adesea nu-l mai regăsim în ce mâncăm? Spune cel mai „titrat” universitar din Iași în acest domeniu.
Ziarul de Iași a discutat pe larg despre acest provocator subiect cu prof.univ.dr. Vasile Stoleru, prorector al Universității de Științele Vieții Iași, un reputat specialist horticol, cu precădere în domeniul „Tehnologii Horticole”. Acesta a prezentat reporterilor „Ziarul de Iași” mai multe argumente privind această poveste.
Citește și Tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc de cancer. Și nu mai poat da vina doar pe țigări și alcool
Pericolul din spatele fructelor și legumelor. Mai multe produse procesate, dezinteres față de calitate
„Bănuiesc că s-au schimbat și gusturile noastre în primul rând, datorită faptului că lumea a evoluat, și nu a rămas în aceeași situație. Vedem, mai ales acum, în cazul copiilor, faptul că ei consumă foarte multe produse procesate, gata preparate, ceea ce nu este foarte bine.
Cel mai mare pericol în momentul de față, nu neapărat doar în cazul fructelor și legumelor, este faptul că noi, în general, ca și consumatori, nu ne interesăm de calitatea produselor, adică de ceea ce conține produsul din punct de vedere al calității nutritiv”, a declarat specialistul pentru Ziarul de Iași.
Citește și Psihoterapeut despre riscurile consumului de droguri în rândul tinerilor
Așa cum a precizat chiar Vasile Stoleru, gustul echilibrat al celor mai multe fructe și legume de pe piața actuală a dispărut odată cu modificarea compoziției, respectiv introducerea unor noi compuși, soiuri și hibrizi. Astfel de fructe și legume asigură, în schimb, rentabilitate producătorilor.
Continuarea în Ziarul de Iași
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Ziarul de Iași)
Să vedeți, care veți mai vedea, când căldura mare va deșertifica solul și nu vom mai avea gustul de altădată. Nu vom mai avea fructe și legume pur și simplu. N-o spun eu, o spun specialiștii. Vă spune ceva temperatura 63,5⁰C în vara trecută în Brazilia?