miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterDezmăț la miez la noapte în Parlamentul de la Chișinău

Dezmăț la miez la noapte în Parlamentul de la Chișinău

Parlamentul de la Chișinău s-a transformat într-un club de noapte în care câteva grupări își împart schemele de contrabandă, banii țării și sferele de influență.

După ședința zgomotoasă de ieri a Legislativului, la care opoziția a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, pe fundalul protestelor cu tractoare ale fermierilor, câteva grupări politice s-au întrunit noaptea și au votat, în câteva minute, mai multe legi importante, inclusiv politica bugetar-fiscală a țării pentru anul 2021 și bugetele pentru anul viitor – documente prin care socialiștii (controlați de președintele perdant Igor Dodon) și cei din Partidul „Șor”, condus de condamnatul în prima instanță Ilan Șor, anunțat în căutare internațională, au împărțit, la miezul nopții, banii țării.

 „La modul cel mai direct, deputații s-au vândut pentru câteva milioane de lei. Și au făcut asta pe ascuns”, susține deputatul PAS, Radu Marian, care i-a surprins, noaptea, pe câțiva deputați într-un birou de la Parlament întruniți, spun ei, în ședința Comisiei parlamentare pentru economie, ca să discute amendamentele deputaților la proiectul legii bugetului de stat.

La scurt timp după acea pretinsă ședință, șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi, liderul oficial al PSRM, a convocat Parlamentul și 56 de deputați au votat toate proiectele controversate.

Apoi au închis sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentul.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE