luni, 24 ianuarie 2022
AcasăRețeaDiabetul dublează riscul de DECES în cazul infectării cu COVID19

Diabetul dublează riscul de DECES în cazul infectării cu COVID19

Persoanele care suferă de diabet prezintă un risc dublu de deces în cazul în care se infectează cu noul coronavirus. Numărul infecțiilor COVID19 crește de la o zi la alta.

Persoanele care suferă de diabet prezintă un risc mare de a dezvolta complicații ce pot duce chiar la deces, în urma infecției cu noul coronavirus, otrivit unui studiu publicat recent.

„Vulnerabilitatea persoanelor cu diabet în timpul unei urgențe de sănătate publică a devenit evidentă prin riscul de cel puțin două ori mai crescut de a dezvolta forma severă a bolii sau chiar de deces după contractarea noului coronavirus”, arată studiul.

Experții susțincă povara globală a diabetului reprezintă un adevărat pericol, întrucât numărul bolnavilor se ridică la 463 de milioane de adulți în 2019.

Aproximativ 4,2 milioane de persoane au murit anul trecut ca urmare a acestei afecțiuni și a complicațiilor sale, potrivit echipei de cercetare.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE