Diaconescu: Putin a pus pe masa negocierii România şi nu văd pe nimeni la discuţii. Noi, românii, suntem ai nimănui

Data:

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a avut mai multe intervenţii televizate în care a atras atenţia, potrivit ziare.com, că autorităţile din România depun suficiente eforturi diplomatice pentru a asigura securitatea ţării în situaţia internaţională complexă generată de Rusia prin masarea armatei la graniţa cu Ucraina.

Liderul PMP este de părere că în spatele uşilor închise, la nivel internaţional, se discută în aceste momente soarta României.

„Federaţia Rusă a generat un vector de presiune militară asupra Ucrainei, după părerea mea, fără a ţinti Ucraina în mod special. Imediat după ce această desfăşurare militară cu capabilităţi ofensive, trebuie precizat, a fost pusă în operă, au fost transmise semnalele în ceea ce priveşte un eventual dialog. Sigur că partea occidentală nu putea să respingă aceste semnale.

Sigur că occidentul a respins cererile maximale ale Federaţiei Ruse şi anume retragerea pe aliniamentul din 1977 din partea alianţei NATO şi asumarea unei obligaţii negative a alianţei în ceea ce priveşte extinderea mai ales spre Ucraina şi Georgia.

Nu a fost respinsă însă solicitarea Federaţiei Ruse ca orice înţelegere la masa diplomatică politică să se facă în scris, şi atrag atenţia pentru că din acest punct de vedere relevanţa acestui semnal este cât se poate de semnificativă.

În egală măsură, avem răspunsul NATO şi SUA. Cel mai important, Vladimir Putin ca şi Serghei Lavrov au pus România pe masa negocierii. În etapa a doua după cele maximale au aşezat România pe masa negocierii”, a declarat Cristian Diaconescu la Antena 3.

În opinia fostului ministru de Externe, România nu are în aceste momente o poziţie fermă susţinută la nivel internaţional, titrează Ziare.com.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...

Scabal, un brand inspirat din artă care a creat colecții de excepție | Ampress

Scabal, un brand inspirat din artă. De ce un...