DIICOT a extins urmărirea penală în dosarul licitației pentru Stadionul Extensiv | Știri Craiova

Data:

spot_img

DIICOT Craiova a dispus extinderea urmăririi și a acțiunii penale în dosarul licitației pentru vânzarea Stadionului Extensiv.

Astfel, 12 persoane, între care 9 fizice și 3 juridice, sunt inculpate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional și deturnarea de licitații publice. Între ele se numără ”inițiatorul” grupului, omul de afaceri Florin Niță, Ștefan Cherciu, patronul Casa Noastră, notarul Mihai Floricel, dar și Ionuț Pîrvulescu, consilier local și director al parcului industrial High-Tech.

Stadionul Extensiv, construit de fraţii Eugen şi Nicu Mihăilescu în 1998, a fost scos la licitaţie în noiembrie 2021, pentru a acoperi prejudiciul produs bugetului de stat de proprietarii complexului.

Arena, aparținând SC Extensiv SRL era în procedură de faliment. În 12 noiembrie 2021 a fost achiziționată de SC AGROFERT LAND INVEST SRL la un preţ la jumătatea valorii de piață. Nicolae Mihăilescu a sesizat organele că mai multe persoane ar fi pus la cale un întreg plan pentru ca imobilele să fie cumpărate cât mai ieftin.

Citește și: Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni

Omul de afaceri Florin-Narcis Niță ar fi inițiat și coordonat grupul infracțional. Alte persoane angrenate la comiterea infracțiunilor ar fi pus umărul pentru ca valoroasele terenuri ale SC Extensiv să fie achiziționate la un preț cu mult sub nivelul pieței.

”Grupul s-a organizat la inceputul lunii octombrie 2021, imediat dupa obtinerea creantei care ii va asigura inculpatului Nita Florin-Narcis (initiator al gruparii) controlul in adunarea creditorilor. In acest sens, sunt elocvente modificarile in statutul SC DRASOR SRL si BIZ AGROFERT SRL ce au avut loc pe parcursul lunii octombrie 2021. Activitatea infractionala a grupului s-a desfasurat pe parcursul lunilor octombrie-noiembrie 2021 pana in momentul realizarii scopului, respectiv trucarea licitatiei si obtinerea activelor imobiliarea ale societatii debitoare la un pret mult redus, respectiv 5o%, fata de valoarea stabilita cu ocazia evaluarii”, conform Ordonanței emise în 22 octombrie 2024, de procurorul DIICOT Ionuț Călina.

Continuarea, în Stiricraiova.ro

Citește și: Via Transilvanica și Brașov, în top 25 cele mai bune locuri de vizitat din întreaga lume în 2025, recomandate de National Geographic

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Alexandru Busca)

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related