duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDIICOT a găsit în Neamț cărți și manuscrise cu opere ale lui...

DIICOT a găsit în Neamț cărți și manuscrise cu opere ale lui Galileo, Isaac Newton sau Goya

Procurorii informează că bunurile au fost furate din Feltham, un orășel aflat în vecinătatea Londrei, în ianuarie 2017. Suspecții sunt arestați preventiv în Marea Britanie.

Între obiectele furate, se numără scrieri ale astronomului italian Galileo sau ale lui Isaac Newton, din secolul al XVII-lea. De asemenea, au fost găsite de DIICOT și lucrări ale pictorului spaniol Francisco Goya, din secolul al XVIII-lea. Operele au importanță internațională și nu pot fi înclocuite.

Perchezițiile au fost desfășurate în baza unui acord comun cu autoritățile britanice și al Procuraturii din Milano.

Bunurile de patrimoniu fuseseră sustrase în ianuarie 2017, în Feltham, Londra. Cărțile, care includ opere din secolul al XVII-lea ale astronomului italian Galileo și ale lui Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya au o valoare totală de peste 2,5 milioane de lire sterline. Acestea opere sunt de importanță internațională și sunt de neînlocuit.

inRoman.rohttp://inroman.ro
inRoman.ro este un cotidian online independent din Roman, județul Neamț. Ținem la principiile jurnalismului corect și echidistant, cu respect pentru cititor și fără clickbait.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE