sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterDin luna februarie vor fi înființate mai multe centre de vaccinare în...

Din luna februarie vor fi înființate mai multe centre de vaccinare în satele din județul Iași

Județul Iași va înființa în perioada următoare centre de vaccinare în mai multe sate, după ce, la începutul etapei a doua din campania de vaccinare, județul avea un singur centru în mediul rural, în comuna Tomești, aflată la câțiva kilometri de Iași.

În urma unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a avut loc astăzi, 25 ianuarie, s-a stabilit ca începând cu data de 8 februarie să fie deschise mai multe fluxuri și centre de vaccinare.

Din cele opt fluxuri de vaccinare, patru sunt destinate profesorilor și vor fi organizate la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa ”(UMF) și la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iași, precum și în orașul Târgu Frumos.

„Dotarea și organizarea acestor centre de vaccinare se face de către autoritățile publice, instituțiile sau agenții economici în cauză. Fluxurile de vaccinare pentru profesori situate în Tg. Frumos și Iași (două la USAMV și unul la UMF) sunt destinate tuturor cadrelor didactice din județul Iași. Fluxul de vaccinare pentru profesori din Târgu Frumos va funcționa în cadrul centrului de vaccinare deja existent, astfel încât, după 8 februarie, la centrul din Târgu Frumos vor funcționa de fapt două fluxuri de vaccinare (unul strict pentru profesori și unul pentru celelalte categorii de persoane)”, au explicat reprezentanții Prefecturii Iași. Restul fluxurilor de vaccinare destinate populației vor fi înființate în comunele Ciurea, Țibănești, Vlădeni și Rediu. Astfel, de pe data de 8 februarie județul Iași va avea 23 de centre de vaccinare, cu 27 de fluxuri, în momentul de față fiind 17 centre de vaccinare cu 19 fluxuri. Până astăzi, la nivelul județului Iași, au fost făcute 24.395 de vaccinări, pe 24 ianuarie fiind vaccinate 1.121 de persoane. „Îmi doresc să ieșim din această pandemie cu un număr cât mai mare de oameni neatinși de acest virus, iar cea mai bună cale de a realiza acest obiectiv este să ne vaccinăm”, a precizat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE