miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterDinastiile din AUR: 27 de perechi soț-soție, tată-fiică, tată-fiu, mamă-fiică, mama-fiu, frate-soră,...

Dinastiile din AUR: 27 de perechi soț-soție, tată-fiică, tată-fiu, mamă-fiică, mama-fiu, frate-soră, frate-frate pe liste

Circa 9% dintre candidații Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR) la alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt fie rude de gradul 1 și 2, fie soți, pe liste figurând 27 de perechi soț-soție, tată-fiică, tată-fiu, mamă-fiică, frate-soră, frate-frate.

Unul dintre cazuri este la vârful partidului: Claudiu Târziu, co-președintele AUR, candidează alături de soția sa. Există și un caz extrem: pe listele dintr-un județ se află soțul, soția și mama primului.

Promovarea unor familii întregi pe listele AUR intră în contradicție totală cu unul dintre principiile fundamentale înscrise în Programul politic al partidului: Principiul meritocratic.

„Meritocrația înseamnă accesul la poziții sociale și de prestigiu pe baza meritelor personale. Inteligența, competența, calitățile morale și efortul depus pentru scopurile comune sînt cele în virtutea cărora membrii mișcării noastre vor căpăta responsabilități în organizație și funcții și demnități în stat”, se arată în documentul de bază al partidului.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE