miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterDirecția Silvică defrișează dealurile Reșiței și distruge pășunea. Amendă primită de la...

Direcția Silvică defrișează dealurile Reșiței și distruge pășunea. Amendă primită de la Primăria Reșița

Primăria Reșița s-a sesizat după ce a primit mai multe reclamații de la cetățeni că este defrișat Dealul Golului din Reșița. Imediat au fost sesizate atât Garda de Mediu cât și Garda Forestieră.

De asemenea, primarul a trimis un echipaj al Poliției Locale la fața locului, pentru a constata modul de exploatare. Potrivit Primăriei Reșița „pădurea exploatată se află în patrimoniul Ocolului Silvic Reşiţa, în subordinea Direcţiei Silvice Caraş-Severin, iar ordinul de exploatare a fost dat în urma câştigării unei licitaţii de exploatare derulate de Direcţia Silvică”.

Din păcate exploatarea, deși este legală, nu respectă condițiile impuse de lege pentru exploatare, depozitele de lemne fiind făcute discreționar și distrugând pășunea municipiului Reșița. Așa că polițiștii locali au sancționat societatea implicată.

„Pentru nerespectarea amplasamentului şi distrugerea păşunii aflate pe domeniul public al Municipiului Reşiţa a fost aplicată sancţiunea de 3 500 de lei, cu obligativitatea aducerii suprafeţelor distruse la starea iniţială şi eliberarea terenului ocupat ilegal. În acelaşi timp, facem demersuri la instituţiile abilitate pentru a verifica cadrul legal în care se desfăşoară exploatarea” transmite Primăria Reșița.

Municipalitatea spune că este în căutarea unui cadru legal care să plaseze pădurile din jurul și arealul orașului într-o zonă de protecție, care să fie denumită Zona Verde a orașului, zonă în care tăierile de masă lemnoasă să fie interzise.

„Constatând că Direcția Silvică Caraș-Severin continuă defrișările, ne manifestăm DEZACORDUL total pentru astfel de practici și reînoim solicitarea de a îniția împreună cu instituțiile abilitate demersurile legale pentru protejarea pădurilor din vecinătatea Municipiului Reșița prin constituirea unor perdele verzi de protecție în jurul orașului” transmite primarul Ioan Popa.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE