Directori din ANAF și Consiliul Național al Audiovizualului, luați în vizor de DNA și ANI

Data:

spot_img

Doi directori, unul din cadrul ANAF, altul din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului, vor da cu subsemnatul la DNA. Pe lângă aceștia, un om de afaceri este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Cătălin Cojocaru, director general adjunct al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), este urmărit penal pentru săvârșirea complicității la infracțiunea de trafic de influență în formă continuată (2 acte materiale), alături de o persoană fizică, om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată (2 acte materiale), a anunțat DNA într-un comunicat.

„În perioada 2018 – mai 2022, la „rugămintea” omului de afaceri, cercetat în prezenta cauză, suspectul Cojocaru Cătălin Adrian, în calitatea menționată mai sus, ar fi intermediat listarea în magazinele unui retailer național a unor produse realizate de două societăți comerciale.

În schimbul acestor demersuri, de la administratorii celor două societăți comerciale, omul de afaceri ar fi pretins, în mod direct, pentru sine, un procent de 40% din părțile sociale ale societăților ale căror produse urmau să fie listate și ar fi primit, ca urmare a acelor „asocieri” sumele de 4.000 euro și 276.000 lei, aceștia din urmă fiind disimulați sub forma unor dividende și cesiune părți sociale”, menționează procurorii.

Citește și: Istoricul Armand Goșu, inclus de Kremlin pe lista „agenților străini”. Ce înseamnă acest lucru

Concurs măsluit

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Cristina Tănase a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, întrucât a întocmit și semnat bibliografia aferentă concursului organizat în vederea  ocupării funcției vacante de director al Direcției Control și Digitalizare, în perioada în care exercita această funcție cu carater temporar.

Totodată, persoana evaluată a participat la concursul sus-menționat, fiind ulterior numită în funcția publică de conducere de director al Direcției Control și Digitalizare, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Integritate.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Clotilde Armand: „Primăria Sector 1 a delegat sortarea deșeurilor către clientela de partid”

Fosta primăriță de la sectorul 1, Clotilde Armand, scrie...

Tudor Chirilă: „PSD-PNL pozează în salvatori, iar extremiștii capitalizează în opoziție”

Tudor Chirilă: „PSD-PNL pozează în salvatori, iar extremiștii capitalizează...

Caz macabru la Spitalul Cantacuzino. Un bărbat a furat 3 picioare amputate

Caz macabru la Spitalul Cantacuzino. Un bărbat a furat...

Remus Pricopie: „Există un risc real ca acest candidat comun să nu ajungă în turul 2”

Remus Pricopie: „Există un risc real ca acest candidat...