Directorii ieşeni de la Fonduri Europene trăiesc pe picior mare

Liviu Bulgaru şi Ficu Anghel de la Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale au avut anul trecut lefuri lunare de aproape 3.000 de euro.

Au dat bani, dar au şi luat. Celor doi directori ai Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (CRFIR) 1 Nord-Est Iaşi, Ficu Anghel şi Liviu Bulgaru, care au pe mână milioane de euro zi de zi – fonduri nerambursabile de la UE pentru investiţiile din regiunea Moldovei, le intră la rândul lor sume consistente în conturi din salarii.

Potrivit celor mai recente declaraţii de avere, directorul general, Liviu Bulgaru, a încasat anul trecut de la CRFIR 1 Nord-Est Iaşi suma de 141.648 lei, respectiv un echivalent de circa 12.000 lei/lună (2.500 euro/lună). Anghel Ficu, directorul adjunct, a câştigat 156.073 lei în 2019, mai precis un echivalent de aproape 13.000 lei/lună (peste 2.700 de euro/lună), ceva mai bine decât colegul său, surprinzător.

De precizat că acestea sunt doar salariile încasate de la CRFIR 1 Nord-Est Iaşi, ambii cumulând venituri din mai multe surse, astfel că se ajunge la situaţia în care duc acasă şi peste 3.100 de euro lunar.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) acordă prin CRFIR 1 Nord-Est Iaşi fonduri europene nerambursabile atât pentru investiţii private în agricultură, cât şi non-agricole dezvoltate în mediul rural, precum şi pentru beneficiarii publici, anume primării şi Grupuri Locale de Acţiune (GAL).

partajează acest articol:
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Brașovul intră în scenariul verde

Organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea sălii.

Florin Cîţu: “Pandemia a accentuat inegalitățile între femei și bărbați”

"Pandemia a condus la o creștere a violenței împotriva femeilor, în timp ce sarcinile și responsabilitățile casnice ale acestora au crescut", spune premierul.

Nou director la CJAS Bistrița-Năsăud, în urma concursului național

Deranj mare pentru conducerile Caselor Județeane de Asigurări de Sănătate, în condițiile în care fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, a decis scoaterea la...
partajează acest articol: