Directorul DGASPC Bihor a pornit o adevărată vânătoare împotriva subordonaților incomozi | Bihoreanul

Data:

spot_img

În Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor domneşte teroarea. „Zi de zi merg cu groază la serviciu”, spune o funcţionară, iar ca ea sunt zeci de colege. Nu-i de mirare, când şeful le spune că-s „praf şi pulbere”, că nu au „nimic în cap” şi le ameninţă că „o să vă fac să vă doară capul”.

Oamenii presimţeau că aşa va fi încă de anul trecut, când directorul Călin Puia s-a întors în funcţie după o pauză forţată: fusese inculpat într-un dosar privind comiterea de abuz asupra unor orfani, dar l-a salvat prescrierea faptelor. Abia reinstalat, a început să se răzbune pe subalternii care dăduseră declaraţii împotriva sa în ancheta penală, apoi a continuat şi cu alţii.

BIHOREANUL vă dezvăluie cum Puia a născocit un prejudiciu uriaş în dauna instituţiei doar pentru a-i face pe presupuşii vinovaţi să-şi ia lumea în cap, unii chiar făcând acest lucru. Săptămâna viitoare, BIHOREANUL va explica şi mobilul: sub conducerea sa, DGASPC a abonat la contracte pe bani publici firme deţinute de soţii a două şefe de centre din propria-i subordine, de la care face achiziţii directe, fără licitaţii…

Citește și: Analiză West Point. Statele Unite nu sunt pregătite să contracareze simultan două operațiuni militare de combatere la scară largă

În ianuarie 2023, Călin Puia redevenea director general al DGASPC, funcţie pe care o ocupase din 2012 până în 2018, când şeful de atunci al administraţiei judeţene, Pásztor Sándor, l-a suspendat fiindcă vreme de doi ani ascunsese inculparea sa într-un proces privind agresarea, timp de luni întregi, a 18 adolescenţi din Centrul pentru Copii cu Probleme Psihosociale de pe strada Traian Lalescu din Oradea.

Faptele, petrecute în 2013, au fost descoperite de Centrul pentru Resurse Juridice din Bucureşti, care a dezvăluit că 6 instructori educatori băteau minorii cu bestialitate: îi loveau cu capul de pereţi, le prindeau degetele la uşi, îi închideau noaptea în dormitoare, forţându-i să-şi facă nevoile în găleţi… Deşi ştia toate acestea, fiindcă fusese sesizat de o subalternă, inspectoarea Laura Mezei, Puia n-a luat nicio măsură faţă de agresori şi nici n-a sesizat Poliţia, cum îi impunea Legea 272/2004 privind protecţia copilului.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Acuzații de spionaj și poliție politică față de angajații IPJ Neamț

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related