Directorul Penitenciarului Baia Mare, acuzat de hărțuirea unei polițiste, revocat din funcţie

Data:

Directorul Penitenciarului Baia Mare, Horia Chiş, acuzat de purtare abuzivă în formă continuată și folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual în formă continuată şi şantaj, a fost revocat luni din funcţie, a anunțat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sindicaliștii spun că fostul șef a făcut presiuni asupra polițiștilor care au făcut declarații despre comportamentul său abuziv ca urmare a unei investigații Recorder.

„În urma finalizării verificărilor dispuse la Penitenciarul Baia Mare, conducerea Ministerului Justiţiei a luat act de confirmarea unor deficienţe pe linia activităţii manageriale a directorului de unitate şi a luat, în data de 22.08.2022, măsura revocării din funcţia de conducere a acestuia, conform legislaţiei în vigoare”, transmite Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Instituţia precizează că manifestă toleranţă zero în orice situaţie de încălcare a legislaţiei sau a codului deontologic.

Conform Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Chiş este acuzat de purtare abuzivă în formă continuată, folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual în formă continuată şi şantaj.

Citește și: Cine controlează televiziunile. Ionel Palăr, 9.200 de lei pe minut, de la stat. Și multe diplome

Iată câteva fragmente din declarația victimei, potrivit FSANP.

„În data de 19.05.2022, în jurul orei 12:50, directorul m-a chemat în biroul dumnealui. (…) a închis fereastra. (…) „Nu te mai suport, mă, te omor!” (…) s-a năpustit asupra mea, m-a prins de gât, m-a strangulat și m-a izbit de ușă.

Timp de câteva secunde am fost lipită de ușă cu mâna lui în gâtul meu. (…) m-a amenințat din nou cu mâna ridicată. (…)

În drum spre biroul meu am început să plâng și să tremur. Am fost pe punctul de a mă prăbuși pe scări, însă un coleg m-a ajutat să urc treptele și m-a condus până în birou. (…) directorul unității plimbându-se agitat prin curte (…) s-a apropiat de mine (…) m-a amenințat că nu mă lasă să ies din unitate. (…)

Mi-a spus: „Îmi cer scuze pentru ceea ce ți-am făcut, pentru că ești femeie. Dacă erai Bărbat, nu mă opream acolo. Nu mai există cale de întoarcere, nu mă voi opri până nu te voi distruge”. (…)

 Medicul legist a emis un certificat medico-legal care atestă abuzul fizic prin strangulare la care am fost supusă. (…) În perioada 06.06.2022 – 09.06.2022 a recurs la șantaje și amenințări, atât la dresa mea, cât și la adresa persoanelor apropiate mie.”

Declarația integrală poate fi citită aici.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. No prietene ,mult ți-o ajutat Dumnezeu de la ultima audiență când am venit sa discut despre situația soțului meu încarcerat in penitenciarul Baia-Mare.
    Am venit sa discut cu tine jegule,și te-am rugat sa nu îl muți in alt penitenciar doar pe considerentul ca de la un alt penitenciar ți sa transmis sa fie tratat altfel decât ceilalți!Adevarui ca sotu nici nu stătea sa îți curețe multe coji ca nu a fost,nu va fi curios niciodată de tine ca ești prea penal!
    Urma sa intru in următoarele 2 zile introniperatie ,și mi-ai spus ca nu va fi mutat cu siguranța ,garantai ca nu ai nimic personal cu soțul meu și el va rămâne la Baia -Mare …
    După 4 zile de la audiență am fost operata și și externată și tu l-ai pus pe cursa in celălalt capăt al tari !Fi sigur ca și așa operata am mers la soțul meu dar m-am și rugat mult sa îți ajute Dumnezeu după cum ai făcut și tu la alți!Asa ca fraiere de data asta nu ai mai putut sa vorbești cu lepra aceea de Apahideanu de la Gherla sa te ajute cu relațiile lui din ANP?Nici cu actualul director de la Gherla ca și ăla ți prieten și îl are pe directorul mare de la ANP ca nas sau fin ceva de genu…
    Și bagă și sugaciu ăla bete in foc la deținuți care își executa pedeapsa și li se rupe de mutările voastre și de hârtiile ce le puneți voi la dosarul detinutului când este transferat!
    Nah stați ca asta e doar începutul,când șotiile sau copii voștri se îmbolnăvesc sa va aduceți aminte ca și eu am fost pe patul de spital ,cu 19 copci pe interiorul operației și 8 pe exterior și am condus 400 și ceva de km și nu m-am plâns .
    Așa ca sa nu plângeți când va vin necazurile ca aste vi le înapoiaza Dumnezeu înzecit,ma rog mult pt voi și uite ca va cam duceți pe apa sâmbetei!
    Așa ca de încheiere SCLAVULE acum ieși in oraș sa îți bei cafeluța liniștit dacă poti ,ca la câta lume ai făcut rău cu siguranța vei avea unu care sa te scarpine bine!
    Eu sunt femeie și nu m-a-și murdari dar ma rog sa îți fie și mai bine de atât!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în energii alternative funcționează la Cluj

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în...

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a fi candidatul PSD la Primăria Constanța

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a...

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi profesorilor

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi...