Directorul „Proiectului 2025” Paul Dans a demisionat din cauza tensiunilor cu Partidul Republican

Data:

spot_img

Paul Dans, directorul „Proiectului 2025,” un program politic dezvoltat de Heritage Foundation, demisionează după ce republicanii au început să se disocieze de orice legătură cu acest manifest.

Anterior funcției de conducere în cadrul Proiectului 2025, Paul Dans a fost membru al fostei administrații Trump. La redactarea acestui program politic au participat și alți apropiați de-ai lui Donald Trump, precum Stephan Miller, fost redactor de discursuri la Casa Albă, și fostul consilier economic al administrației Trump, Peter Navarro, relatează The Washington Post.

Heritage Foundation este un think tank din Statele Unite care publică în spațiul public diverse propuneri de politici publice. Printre acestea se numără și Proiectul 2025, un document de 900 pagini elaborat în colaborare cu 110 grupuri conservatoare menit să fie pus în aplicare de următoarea administrație prezidențială.

Citește și: Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost asasinat. Cine a fost acesta și cum moartea sa poate afecta conflictul din Gaza

Proiectul 2025 este unul destul de controversat din cauza măsurilor pe care le propune. Astfel, se propune desființarea Departamentului de Educație, iar Departamentul de Justiție s-ar dori să intre sub controlul Casei Albe. Ba mai mult, Proiectul 2025 conține măsuri de anulare ale unor programe guvernamentale, precum cel de reducere al împrumuturilor studenților sau eliminarea protecției migranților proveniți din țări cu risc. Cea mai controversată propunere rămâne, însă, interzicerea avortului la nivel național.

Democrații au criticat dur proiectul înaintat de Heritage Foundation și au folosit controversele din spatele acestuia pentru a-l ataca pe Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale.

Relația republicanilor cu Heritage Foundation se răcește

Proiectul 2025 a fost promovat în spațiul public de către Heritage Foundation, fapt ce a stârnit furia republicanilor din cauză că numele lui Donald Trump a fost lipit de prevederile controversate ale programului politic, creând o problemă de imagine pentru candidatul republican.

Staff-ul de campanie a lui Trump a cerut organizației să înceteze orice promovare a proiectului și a venit cu comunicate de presă care să sublinieze faptul că nu există nicio legătură a candidatului republican cu Proiectul 2025. De altfel, inclusiv Donald Trump s-a dezis de program prin postări pe rețelele sociale.

Chiar dacă Trump nu își asumă oficial acest proiect, multe dintre punctele acestuia se aseamănă cu agenda candidatului la prezidențiale, incluzând măsurile cu privire la migrațiune, educație și justiție. În ceea ce privește interzicerea avortului la nivel național, Trump și-a manifestat dezacordul.

Citește și: Premieră pentru Statele Unite după 5 decenii. Primele alegeri fără Bush, Clinton și Biden la Casa Albă

Heritage Foundation încearcă să iasă din atenția publicului pentru a-și reface relațiile cu Partidul Republican. De aceea, organizația și-a sfătuit contribuitorii să sublinieze faptul că Proiectul 2025 nu reprezintă programul politic a lui Donald Trump. Această decizie a fost luată pentru că unii participanți la Proiectul 2025 doresc să obțină funții într-o viitoare administrație Trump.

După ce și-a dat demisia, Paul Dans a adresat un mesaj colegilor săi în care a spus că Proiectul 2025 este victima unei campanii de dezinformare care urmărește „asocierea falsă a fostului președinte Trump cu proiectul.” Mesajul lui s-a încheiat cu sloganul mișcării MAGA: „Luptați! Luptați! Luptați!”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Octavian Șerbănescu
Octavian Șerbănescu
Student în anul II la master la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a fost implicat în numeroase activități de voluntariat și a redactat două cercetări pe teme istorice. Este pasionat de politică, în mod special de relații internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Val de explozii în Liban. Pagerele folosite de Hezbollah au explodat | The Epoch Times

Val de explozii în Liban. Pagerele folosite de Hezbollah...

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar putea duce la o penurie de cupru | Aktual24

Avertismentul unei mari companii miniere. Dezvoltarea inteligenței artificiale ar...