Discurs electoral dur al lui Biden: Trump este dispus să sacrifice democrația noastră, să se pună pe sine la putere

Data:

spot_img

Discurs electoral dur al lui Biden, în contexul marcării a trei ani de la atacul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021. Atunci, sute de protestatari au intrat în clădire, la îndemnul fostului președinte Donald Trump, care nu a putut accepta că a pierdut alegerile prezidențiale.

Peste 1.200 de persoane au fost acuzate de diverse infracțiuni comise în acea zi. Aproape 900 au fost condamnate. Inclusiv Donald Trump a fost acuzat că a complotat să submineze rezultatul alegerilor din 2020 și i-a provocat pe protestatari să ia cu asalt Capitoliul.

Acum, fostul președinte este cotat cu șanse mari să redevină candidat din partea Partidului Republican și chiar să câștige un nou mandat la Casa Albă.

În acest context, aflat în Pennsylvania cu o zi înainte de 6 ianuarie, la primul eveniment electoral din programul său de campanie, actualul președinte democrat Joe Biden nu a ratat ocazia să-l atace pe cel care ar putea să redevină adversarul său pentru a-l doilea mandat.

Discurs electoral dur al lui Biden: Campania lui Donald Trump este obsedată de trecut, nu de viitor

Alegerea este clară. Campania lui Donald Trump este despre el, nu despre America, nu despre tine. Campania lui Donald Trump este obsedată de trecut, nu de viitor.

Este dispus să sacrifice democrația noastră, să se pună pe sine la putere.

Campania noastră este diferită. (…) campania noastră se referă la păstrarea și consolidarea democrației noastre americane.

În urmă cu trei ani, am văzut cu ochii noștri mulțimea violentă luând cu asalt Capitoliul Statelor Unite”, a menționat președintele SUA.

Joe Biden a amintit că, pentru prima dată în istoria Statelor Unite, mii de insurgenți veniseră să oprească tranferul pașnic de putere, spărgând geamuri, spărgând uși, atacând poliția.

„Afară, au fost ridicate spânzurători, în timp ce mulțimea MAGA scanda: «Spânzurați-l pe Mike Pence».

Înăuntru, au vânat-o pe președinta Camerei Reprezentanților, Pelosi. Scandau, în timp ce mărșăluiau și spărgeau geamuri, «Unde este Nancy?».

Peste 140 de polițiști au fost răniți. Jill și cu mine am participat la înmormântarea ofițerilor de poliție care au murit ca urmare a evenimentelor din acea zi.

Și din cauza lui Donald – din cauza minciunilor lui Donald Trump, au murit, pentru că aceste minciuni au adus o mulțime la Washington.

A promis că va fi «sălbatic» și așa a fost. A spus mulțimii să «lupte până la capăt» și tot iadul s-a dezlănțuit.

A promis că le va face dreptate. Că în tot ceea ce fac, el va fi alături de ei. Apoi, ca de obicei, a lăsat munca murdară în seama altora. S-a retras la Casa Albă.

În timp ce America era atacată din interior, Donald Trump privea la televizor, în mica sufragerie privată de lângă Biroul Oval.

Întreaga națiune a privit cu groază. Întreaga lume a privit cu neîncredere. Și Trump nu a făcut nimic.

Membri ai personalului său, membri ai familiei sale, lideri republicani care erau atacați, au pledat alături de el: «Acționați. Chemați mulțimea».

Imaginați-vă dacă ar fi ieșit și ar fi spus: «Opriți-vă»”, a menționat Joe Biden, în discursul său ținut la Colegiul Montgomery County Community, din Blue Bell, Pennsylvania.

Citește și: Cine sunt partenerii PSD în Republica Moldova

YouTube video

„O încercare de a anula prin forță și violență o alegere liberă și corectă

Președintele SUA a arătat că Donald Trump nu a făcut nimic pentru a opri mulțimea furioasă, nu le-a spus să se oprească.

„Și totuși, Trump nu a făcut nimic. A fost una dintre cele mai grave neglijențe în serviciu ale unui președinte din istoria Americii: o încercare de a anula prin forță și violență o alegere liberă și corectă. (…) Afirmațiile lui Trump cu privire la alegerile din 2020 nu au putut niciodată să reziste în instanță.

Trump a pierdut 60 de procese în instanță. 60.

Trump a pierdut statele controlate de republicani. Trump a pierdut în fața unui judecător numit de Trump. A pierdut în fața Curții Supreme a Statelor Unite.

Trump a pierdut renumărare după renumărare, după renumărare, după renumărare, în stat după stat.

Dar, în disperare și din slăbiciune, Trump și adepții săi MAGA s-au luat de funcționarii electorali care s-au asigurat că puterea ta ca cetățean va fi ascultată.

Acești funcționari publici și-au văzut viețile răsturnate pentru totdeauna de atacuri și amenințări cu moartea, pentru că pur și simplu și-au făcut treaba”, a menționat actualul președinte al SUA.

Discurs electoral dur al lui Biden: Eu am câștigat alegerile și [Trump] este un ratat

„În Atlanta, Georgia, o mamă curajoasă și fiica ei, Ruby Freeman și Shaye Moss, își făceau treaba la biroul electoral, până când Donald Trump și adepții săi MAGA le-au luat drept țintă și le-au amenințat, forțându-le să iasă din casele lor și dezlănțuind vitrioluri rasiste asupra lor.

Avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, tocmai a fost lovit de o sentință de 148 de milioane de dolari pentru cruzimea și defăimarea pe care le-a provocat împotriva lor.

Alți aleși locali și de stat din întreaga țară s-au confruntat cu atacuri personale similare.

În plus, Fox News a fost de acord să plătească o sumă record de 787 milioane de dolari pentru minciunile pe care le-a spus despre frauda electorală.

Să fim clari cu privire la alegerile din 2020. Trump a epuizat toate căile legale pe care le avea la dispoziție pentru a anula alegerile. Toate.

Dar calea legală nu a făcut decât să-l readucă pe Trump la adevărul că eu am câștigat alegerile și că el este un ratat”, a punctat, cu duritate, Joe Biden.

Citește și: Cel mai periculos politician al momentului nu e Simion. Nici Șoșoacă

„Nu erau acolo pentru a susține Constituția, ci pentru a o distruge”

După violențele din 6 ianuarie 2021, peste 1.200 de persoane au fost acuzate pentru asaltul asupra Capitoliului. Aproape 900 au fost condamnate sau au pledat vinovat. În mod colectiv, până în prezent, au fost condamnate, în total, la peste 840 de ani de închisoare.

„Și ce a făcut Trump? În loc să îi numească «criminali», i-a numit pe acești insurgenți «patrioți». Ei sunt «patrioți». Și a promis că îi va grația dacă va reveni la putere.

Trump a spus că a fost «multă dragoste» pe 6 ianuarie. Restul națiunii, inclusiv forțele de ordine, a văzut multă ură și violență.

Un ofițer de poliție de la Capitoliu a numit-o «bătălie medievală». Același ofițer a a fost atacat în mod josnic, cu nume rasiste.

El a spus că i-a fost mai frică în Capitoliul Statelor Unite ale Americii decât atunci când a luptat ca soldat în războiul din Irak. A spus că i-a fost mai frică în interiorul sălii Congresului decât luptând în războiul din Irak.

Încercând să rescrie faptele din 6 ianuarie, Trump încearcă să fure istoria în același mod în care a încercat să fure alegerile.

Dar noi știam adevărul, pentru că l-am văzut cu ochii noștri. (…)

Mulțimea lui Trump nu a făcut un protest pașnic. A fost un asalt violent. Au fost insurgenți, nu patrioți. Nu erau acolo pentru a susține Constituția, ci pentru a o distruge.

Trump nu va face ceea ce trebuie să facă un președinte american. El refuză să denunțe violența politică.

Așa că, ascultați-mă clar. Voi spune ceea ce Donald Trump nu vrea să spună.

Violența politică nu este niciodată, niciodată acceptabilă în sistemul politic al Statelor Unite – niciodată, niciodată, niciodată, niciodată. Nu își are locul într-o democrație. Nici unul.

Nu poți fi pro-insurecționist și pro-american”, a fost concluzia președintelui SUA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc de arme  | The Epoch Times

Dronele ucrainene au aruncat în aer un depozit rusesc...

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești | Aktual24

Inventatorul pagerului este un evreu cu origini românești. Pagerul este...