Discursul Ambasadoarei Kathleen Kavalec la marcarea a 248 de ani de independență pentru SUA

Data:

Statele Unite ale Americii împlinesc astăzi 248 de ani de independență. Ieri seară a avut loc la Ambasada Statelor Unite ale Americii un eveniment pentru a marca această dată.

Ambasadoarea Kathleen Kavalec a ținut un discurs pentru a comemora ziua de 4 iulie, dată atât de importantă pentru Statele Unite ale Americii.

„În această seară, marcăm cea de-a 248-a aniversare a independenței americane, cel de-al 27-lea an al parteneriatului strategic între SUA și România și prietenia durabilă dintre țările noastre.

Citește și: Ziua Independenței, sărbătorită la Ambasada SUA din București. Mesajul lui Klaus Iohannis

Declarația de Independență semnată acum 248 de ani, pe 4 iulie, a marcat nașterea Statelor Unite ale Americii. Națiunea noastră a fost fondată pe idealurile libertății, egalității și căutării fericirii, precum și pe valorile durabile ale democrației și statului de drept. Acestea ne-au ghidat țara prin secole de dezvoltare, provocări și progres”.

Un parteneriat pe valori democratice

Ambasadoarea SUA la București a spus că această sărbătoare are rolul de a ne aminti de valorile democratice, împărtășite cu multe alte țări din lumea întreagă, inclusiv cu România.

„Parteneriatul nostru strategic cu România este construit pe valori democratice comune, relații economice, legături profunde între oameni și cooperare în domeniul securității și apărării.

Ca parteneri și aliați în NATO, angajamentul nostru față de România este de neclintit și esențial pentru protejarea valorilor noastre comune și a modului nostru de viață”, a declarat Kathleen Kavalec.

Citește și: Ludovic Orban: „o candidatură a mea la alegerile prezidenţiale este o candidatură normală, naturală”

Aceasta a felicitat România pentru aniversarea a 20 de ani în NATO în acest an, spunând că așteaptă celebrarea de săptămâna viitoare, când această Alianță împlinește 75 de ani.

„Felicitări României pentru aniversarea a 20 de ani în NATO în acest an. După cum a spus recent Președintele Biden, România a depășit toate așteptările ca aliat puternic. Așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim cu dumneavoastră săptămâna viitoare cea de-a 75-a aniversare a NATO, o alianță care a devenit mai mare, mai puternică și mai unită ca niciodată”.

România este pregătită să ajute Ucraina

Ambasadoarea Kathleen Kavalec a amintit și de atacul care încă este în derulare asupra Rusiei și a vorbit despre importanța sprijinului pe care România l-a acordat aceste țări.

„Pe măsură ce sărbătorim în această seară, onorăm tenacitatea și speranța ambelor noastre națiuni. Gândul nostru se îndreaptă, de asemenea, către prietenii noștri din Ucraina, care continuă să sufere din cauza războiului ilegal, neprovocat și oribil declanșat de Rusia.

Domnule Președinte, vom fi mereu recunoscători poporului și guvernului român pentru sprijinul neclintit acordat poporului ucrainean în momentul lor de cumpănă. Ați oferit un sprijin umanitar, politic, economic și militar semnificativ vecinilor dumneavoastră. Și știu că România este pregătită să ajute la reconstrucția Ucrainei atunci când va veni acel moment de importanță majoră”.

Alegeri în peste 60 de țări din lume

În contextul în care în acest an se organizează alegeri în peste 60 de țări care cuprind mai bine jumătate din populația întregii lumi, inclusiv în România și America, Ambasadoarea a spus despre vot că este o dovadă a democrației.

„Alegerile sunt o sărbătoare a democrației, ocazia de a ne reînnoi angajamentul față de alegeri libere și corecte, de a ne apăra discursul politic de dezinformare și instigare la ură și de a alege lideri care ne unesc pentru a construi un viitor mai bun. Pe măsură ce votăm, contribuim la forța durabilă a democrației în întreaga lume”.

Kathleen Kavalec a vorbit și despre domeniile în care țara noastră colaborează cu Stele Unite ale Americii.

„Ca aliați și parteneri, Statele Unite și România cooperează în multe domenii, inclusiv economie și cultură. Pentru recepția din acest an de Ziua Independenței, am ales să sărbătorim cooperarea noastră în lumea filmului, un mijloc de a ne împărtăși poveștile, visele și valorile”.

Colaborarea între România și America în industria filmului

Aceasta a amintit și de colaborările dintre cele două țări pe partea de industrie cinematografică.

„Așadar, este firesc ca producătorii americani să fie doritori de a colabora cu industria de film românească, numeroase filme americane fiind produse în România, cum ar fi „Cold Mountain”, care a primit Oscarul și care a făcut cunoscută în lume frumusețea naturală a României”.

Kathleen Kavalec a adus în discuție și serialul „Wednesday”, filmat în România, în special la Palatul Cantacuzino din Bușteni.

„Abilitățile și talentele românești au fost evidențiate recent la premiile Emmy de la Hollywood pentru munca depusă la serialul de succes „Wednesday”. Cei care ați văzut serialul, veți recunoaște unele dintre obiectele de recuzită în decorul nostru din această seară, inclusiv un camion roșu și canoe din celebra cursă din film!

Dar cinema-ul nu este doar divertisment, este și un motor important de creștere economică. Producțiile de film aduc investiții majore, creează locuri de muncă și fac cunoscute locurile în care sunt filmate, atrăgând turiști dornici să vadă unde s-a întâmplat magia”.

Relația țărilor în domeniul comerțului și educației

Ambasadoarea SUA a amintit în discursul său și despre relațiile dintre cele două țări pe partea de investiții, comerț și educație.

„La o scară mai largă, sunt încântată să observ că investițiile și comerțul dintre SUA și România continuă să crească. În 2023, comerțul cu bunuri și servicii între Statele Unite și România a atins un record de 7,1 miliarde de dolari, iar tendința continuă să fie pozitivă în toate sectoarele economice.

De asemenea, schimburile educaționale continuă să se aprofundeze și să se extindă datorită sprijinului bilateral pentru Comisia Fulbright Româno-Americană și al altor organizații care promovează astfel de conexiuni”.

„Așadar, în această seară, sărbătorim prietenia durabilă dintre Statele Unite și România și consolidarea și aprofundarea parteneriatului nostru, a încheiat Kathleen Kavalec, Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: INQUAM PHOTO

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cea mai slabă performanță din istorie a Partidului Conservator. Premierul a demisionat

Partidul Conservator, condus de Rishi Sunak, a avut cea...

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii de 70.000 euro. Interceptări DNA | Aktual24

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii...

Ziua Independenței, sărbătorită la Ambasada SUA din București. Mesajul lui Klaus Iohannis

Ziua Independenței, sărbătorită la Ambasada SUA din București. Mesajul...