„Discursurile instigatoare la ură” din campaniile electorale, motiv de îngrijorare pentru reprezentantul Organizației Națiunilor Unite

Data:

„Discursurile instigatoare la ură” din campaniile electorale îl îngrijorează Înaltul comisar al Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru drepturile omului, Volker Turk.

Înaltul comisar al Organizației Națiunilor Unite (ONU) pentru drepturile omului, Volker Turk, şi-a exprimat miercuri îngrijorarea în legătură cu discursurile ce instigă la ură, în cadrul campaniilor electorale din acest an, potrivit Agerpres.


Totodată acesta și-a exprimat preocuparea și față de limbajul dezumanizant la adresa migranţilor şi a minorităţilor din cadrul campaniilor.

Citește și Alegerile și democrația: de ce nu votează românii?


Înmulţire a discursurilor instigatoare la ură


Sunt nevoit „să trag un semnal de alarmă”, a afirmat Volker Turk în faţa jurnaliştilor.
Reprezentantul ONU a refuzat să menţioneze alegerile la care se referă și a deplâns faptul că în Europa se înregistrează o „înmulţire a discursurilor instigatoare la ură, a discursurilor discriminatorii”, scrie Agerpres, care citează AFP.

Volker Turk a făcut însă referire la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, care au dus la câştiguri semnificative pentru partidele de extremă dreaptă, şi la campaniile electorale din SUA şi India.

Discursurile instigatoare la ură fac din migranți țapi ispăşitori


„Întotdeauna am fost îngrijorat atunci când am auzit afirmaţii care îi denigrează pe alţii, care îi dezumanizează pe alţii, care fac din migranţi, refugiaţi, solicitanţi de azil sau grupuri minoritare ţapi ispăşitori”, a declarat el.

„Trebuie să fim extrem de vigilenţi, căci istoria ne învaţă, în special în Europa, că defăimarea şi denigrarea celorlalţi sunt semne prevestitoare a ceea ce e mai rău”, a avertizat reprezentantul ONU.

Citește și Imagini din trecut. Holocaustul în benzi desenate în Timișoara

El a insistat ca cei care sunt la putere trebuie să se pronunţe clar în favoarea unei „toleranţe zero faţă de discursul instigator la ură”.


Alegătorii, să verifice programele politice

În același timp, i-a îndemnat pe alegători să verifice dacă programele politice respectă drepturile omului pentru „toţi”.


Turk s-a referit la mişcările populiste, apreciind totodată că şi partidele tradiţionale care nu ascultă îndeajuns de mult oamenii îşi au partea lor de responsabilitate pentru acest fenomen.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related