joi, 20 ianuarie 2022
AcasăÎn lumeDiscuţiile dintre Rusia şi Occident, încheiate fără detensionarea conflictului legat de Ucraina....

Discuţiile dintre Rusia şi Occident, încheiate fără detensionarea conflictului legat de Ucraina. Ce urmează

Potrivit Deutsche Welle, discuţiile dintre Rusia şi occident nu au produs o detensionare a conflictului legat de Ucraina. Experţi de la Kiev se aşteaptă ca Rusia să provoace o escaladare, în timp ce Moscova sporeşte presiunile. 

În urma reuniunii OSCE de la Viena a luat sfârşit joi prima rundă de negocieri dintre Rusia şi occident. De la începutul săptămânii au avut loc discuţii cu SUA şi NATO la Geneva şi Bruxelles, pe care Moscova le-a iniţiat surprinzător la sfârşitul anului trecut. Discuţiile s-au axat pe politica de securitate în Europa şi mai ales pe apartenenţa la NATO a unor foste republici sovietice, cum ar fi Ucraina sau Georgia. NATO le-a pus în 2008 în vedere celor două ţări că vor putea deveni membre ale alianţei, dar fără a stabili o dată concretă. Rusia vrea să împiedice această perspectivă şi ameninţă cu „măsuri militare”, după cum a anunţat preşedintele Vladimir Putin.

Articolul integral, în Deutsche Welle!

Foto: Facebook NATO

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE