Diseară vin ninsorile în Moldova

Data:

spot_img

Diseară vin ninsorile în Moldova – meteorologii au emis, miercuri, o informare de precipitaţii moderate cantitativ, valabilă pentru majoritatea zonelor ţării. La munte şi în Moldova se va depune strat de zăpadă.

 În celelalte regiuni vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte și izolat se va depune polei. Potrivit ANM, în intervalul 6 decembrie, ora 18.00 – 8 decembrie, ora 08.00, vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, în extindere dinspre sud-vest. ”Local, îndeosebi în regiunile sudice, cantităţile de apă vor fi de 10-15 l/mp şi izolat de 20 l/mp.

La munte şi în Moldova vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă”, a transmis ANM. Potrivit meteorologilor, în celelalte regiuni, pe parcursul nopţii de miercuri spre joi (6-7 decembrie) vor predomina ploile, apoi vor fi precipitaţii mixte. Izolat se va depune polei. ”Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia şi Dobrogea, cu viteze în general de 40-45 km/h”, a mai transmis ANM.

În urmă cu două săptămâni, sud-estul României a fost paralizat de viscol – drumuri închise, trenuri anulate, cod roșu de viscol în 6 județe. Viscolul și ninsorile au lovit în Sud Estul României, autoritățile închizând drumuri, anulând trenuri și emițând un Cod Roșu de viscol pentru șase județe. Un mesaj RO-Alert de vijelie a fost emis în Constanța. Mesajul de alertă extremă anunța vânt de peste 100 km/oră. Copacii au fost smulși, apa a fost oprită în mai multe cartiere și zeci de apeluri au fost înregistrate la 112. Detalii, AICI.

Citește și Epidemie de rujeolă în România. Ministerul Sănătății îi îndeamnă pe părinți să-și vaccineze copiii

Cnducătorii auto sunt sfătuiți să se informeze înainte de a pleca la drum despre condițiile meteo-rutiere din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă. Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei sunați la:

Dispecerat DRDP Iași – tel. 0232/213168
Dispecerat CNAIR:
021.9360
021.264.33.33 
021.264.33.34
TELVERDE – 0800.809.360
dispecerat@andnet.ro

Sursa foto – Inquam Photos

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related