Disidenta Doina Cornea va deveni cetățean de onoare post-mortem al municipiului Cluj-Napoca

Data:

Doina Cornea, una dintre puținele figuri eroice ale rezistenței anticomuniste din România, va deveni cetățean de onoare post-mortem al municipiului Cluj-Napoca.

La inițiativa consilierului local Alexandra Oană, disidenta anticomunistă Doina Cornea va deveni cetățean de onorare post-mortem al municipiului Cluj-Napoca. Proiectul de hotărâre va fi votat în ședința de Consiliu Local de miercuri, 4 mai.

Acest titlu prestigios vine ca o amintire a sacrificiilor pe care alții le-au depus pentru drepturile pe care le avem în prezent, susținea consilierul în urmă cu un an:

„Acordarea titlului de cetățean de onoare ar întregi recunoașterea pe care comunitatea clujeană o datorează memoriei Doamnei Cornea. (…) Acest titlu vine să contribuie la recunoașterea pe care i-o datorăm Doamnei Cornea, una dintre puținele figuri eroice ale rezistenței anticomuniste din România. Într-o epocă în care tăcerea, frica și compromisul erau regula, Doamna Cornea ne-a răscumpărat demnitatea în fața Europei, plătind un preț greu pentru curajul de a înfrunta regimul ceaușist. Chiar dacă vine după mulți ani acest titlu are simbolistica lui”, a explicat Oană.

Citește articolul integral pe Monitorulcj.ro

Citește și: ONG-uri și reprezentanți ai societății civile, scrisoare deschisă adresată Camerei Deputaților pentru respingerea candidaturii lui Bogdan Licu la Curtea Constituţională

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...