luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterDNA acuză un capac de 2,2 milioane lei plătit de Primărie. Dosarul,...

DNA acuză un capac de 2,2 milioane lei plătit de Primărie. Dosarul, trimis la judecată

O firmă din Botoşani care a montat stâlpi pe Splai Bahlui mal stâng este trimisă în judecată. Trebuie să returneze 2,2 milioane lei fonduri europene. Cum a reuşit municipalitatea, care a cerut aceşti bani de la Ministerul Dezvoltării şi i-a virat apoi firmei, să iasă cu faţa curată în dosar?

Primăria răsuflă uşurată după o anchetă a DNA. Procurorii au pus capăt unui dosar în care au cercetat modul în care a fost reabilitat Splai Bahlui mal stâng cu fonduri europene. În final, doar constructorul şi un reprezentant al firmei au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie. În acelaşi timp, Ministerul Dezvoltării s-a constituit parte civilă pentru a recupera o sumă de 2,2 milioane lei de la firma Victor Construct din Botoşani. Procurorii acuză că firma ar fi declarat, în fals, valori mai mari la unele achiziţii din proiect (stâlpii şi coşurile de gunoi) pentru a-şi majora considerabil profitul declarat la momentul câştigării licitaţiei. DNA spune că Primăria ar fi fost în „necunoştinţă de cauză“.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE