luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăJustițieDNA anchetează cum a cumpărat România dozele de vaccin anti-COVID. Reacția CNCAV

DNA anchetează cum a cumpărat România dozele de vaccin anti-COVID. Reacția CNCAV

Direcția Națională Anticorupție a anunțat marți, într-un comunicat de presă, că a înregistrat un dosar penal privind modalitatea prin care România a achiziționat serurile de imunizare anti-COVID.

„Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.
Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă („in rem”), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”, precizează Biroul de Comunicare al DNA.

Potrivit DNA, această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală.

„În acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat (…). Alte informații referitoare la stadiul anchetei nu pot fi puse la dispoziție în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001″, se mai arată în comunicat.

Ce spune Valeriu Gheorghiță

Drept reacție la anunțarea deschiderii dosarului penal, președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a precizat că achiziția vaccinurilor anti-COVID-19 în România se supune aceleiași proceduri elaborate de Comisia Europeană și că, până acum, țara noastră a recepționat aproximativ 18,5 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin, în stoc fiind, în prezent, cca. 3,7 milioane de doze.

„Au fost administrate peste 9,95 milioane, restul, diferența până la 14,7 milioane de doze, au fost fie donate, fie revândute”, a precizat Valeriu Gheorghiță, marți, în cadru unei conferințe de presă (Video, min.44.57).

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE