DNA cere sesizarea Curții de Justiție a UE în dosarul Hidroelectrica

Data:

DNA a cerut Curții de Apel București să sesizeze Curtea de Justiție a UE în dosarul Hidroelectrica în care Elena Udrea este judecată pentru corupție, potrivit portalului instanței. Curtea va lua o decizie pe 5 iulie 2022.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au cerut instanței să întrebe Curtea de Justiție a UE dacă trebuie să țină cont de deciziile CCR privind prescripția.

Dacă deciziile CCR privind prescripția s-ar aplica așa cum solicită avocații, adică să retroactiveze, pe principiul legii penale celei mai favorabile, de la data intrării în vigoare a primei decizii CCR privind prescripția din 25 iunie 2018 până la data intrării în vigoare a noului Cod penal, 1 februarie 2014, atunci dosarul ar fi prescris din 2019.

În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, infracţiuni presupus comise în 2011.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: 37 de ONG-uri, printre care și Freedom House România, condamnă distrugerea legii avertizorului de integritate

––––-

Urmăriți PressHUB și pe Google News

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patriarhul Kirill al Rusiei a fost țintuit la pat de COVID

Patriarhul Kirill al Moscovei a fost testat pozitiv pentru...

PSD l-a exclus pe deputatul Bălășoiu, fotografiat în ipostaze intime cu un băiat

PSD a anunțat excluderea din partid a deputatului Aurel...

Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim la 3.000 de lei şi a pensiilor cu 11%

Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim, de la...