DNA l-a trimis a treia oară în judecată pe Petru Avram, fostul șef de la Apele Române Iași | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis din nou în judecată vineri pe Petru Avram, fostul șef de la Apele Române Iași. Este cel de-al treilea dosar în care a fost pus acuzare Avram de către acest parchet.

Cumătru cu președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, Avram a devenit faimos în spațiul public după ce, în cadrul unei investigații a jurnaliștilor de la Recorder, s-a lăudat că este „un animal politic”.

Alături de Avram, mai sunt doi inculpați în acest dosar, foști angajați ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad-sucursala cu sediul în Iași a Administrației Naționale Apele Române. Este vorba de Sebastian Gabriel Fordea și Laurențiu Nicolae Pricope, angajați, în 2020, la două filiale din Moldova ale Ape-Prut: primul a fost inginer-șef la Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, iar al doilea – director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Galați.

Citește și: Povestea Transfăgărăşanului – drumul prin munte pe care geniştii l-au construit în patru ani şi jumătate

Cei trei sunt acuzați de săvârşirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit sau complicitate.

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad s-a constituit parte civilă în dosar pentru a recupera salariile încasate necuvenit de Pricope și Fordea.

O sursă REPORTER a declarat că ancheta a început la momentul demarării altui dosar penal în care a fost implicat Avram – „Chelnerița” și a descoperit că angajările lui Fordea și Pricope au fost ilegale. După demararea anchetei, cei doi și-au pierdut posturile.

Continuarea, în Reporteris.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related