joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterDNA merge mai departe: Din "suspect" în dosarul de luare de mită,...

DNA merge mai departe: Din „suspect” în dosarul de luare de mită, Tăriceanu devine „inculpat”

Procurorii DNA au anunţat, luni, că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a primit calitate de inculpat în dosarul penal în care era doar suspect de luare de mită.

Într-un comunicat DNA se precizează că există date şi probe din care rezultă că Tăriceanu ar fi pretins şi ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă, în schimbul exercitării atribuţiilor sale în aşa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei.

În vederea confiscării obiectului infracţiunii de luare de mită, în cauză s-a dispus sechestru asigurator pe bunuri imobile aparţinând lui Tăriceanu până la concurenţa sumei de 800.000 USD, echivalent în lei – 3.204.640 lei.

„Suspectul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, în calitate de prim ministru, ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă. În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei. Suma de 800.000 USD, reprezentând un comision din valoarea plăţilor făcute de statul român către companie, ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore”, au acuzat procurorii. Detalii aici.

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu şi-a clamat nevinovăţia cu o săptămâna în urmă, după ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde s-a prezentat pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar de luare mită. Mai exact, liderul ALDE a susţinut că întreaga „construcţie a procurorilor este pe o bază falsă”.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE