Prietena Chinei și a lui Adrian Năstase nu mai lucrează la Directoratul Național de Securitate Cibernetică

Data:

spot_img

Prietena Chinei și a lui Adrian Năstase nu mai lucrează la Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

„Urmare a publicării în Monitorul Oficial, vineri, 14 iunie 2024, a Deciziei Nr. 194 a Prim-ministrului României, relațiile de muncă ale doamnei Maria-Manuela Catrina cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au încetat, cu efect imediat.

Toate sarcinile, rolurile și responsabilitățile sale anterioare au fost preluate de către domnul Dan Cîmpean, Directorul DNSC”, se arată într-un comunicat al instituției.

În urmă cu două zile, directorul adjunct al DNSC, Manuela Catrina, a anunţat că demisionează din funcţie, precizând că decizia a fost luată cu consultarea colegilor din PSD.

Hotărârea a fost luată după ce a fost acuzată de fostul ambasador al SUA în România Adrian Zuckerman de relaţii apropiate cu China.

Citește și: Noël Bernard, mentorul meu

Prietena Chinei, la toate termenele din procesele lui Năstase

Manuela Catrina, o apropiată a fostului premier Adrian Năstase, se laudă, pe pagina sa de Facebook, cu prietenii chinezi care au vizitat Institutul Social Democrat „Ovidiu Șincai”.

În urmă cu mai mulți ani, Catrina era prezentă în sala de judecată la fiecare termen în care era judecat fostul premier Adrian Năstase pentru fapte de corupție.

Fosta directoare adjunctă a DNSC s-a deplasat în China în mandatul de premier al Vioricăi Dăncilă.

Am simțit întotdeauna că de #China ne leagă o #prietenie specială, de-a lungul zbuciumatei istorii recente ne-am fost mereu alături. Am avut șansa să am mulți prieteni chinezi și să învăț câte un pic despre ei. (…)

Mulțumim China pentru mâna de întinsă, avem și da, vom avea nevoie de ajutor, iar daca guvernul de fantose nu pricepe, sunt sigură că ajutorul va veni prin comunitățile locale. Mai greu, dar va fi acolo! Mulțumim”, scria, în 2020, Manuela Catrina pe Facebook.

Într-o altă postare din 2015, aceasta arăta că „ La invitatia CAFIU – Chinese Association for International Understanding, în cadrul programului de cunoaștere a Chinei, am avut onoarea să conduc delegația țărilor din centrul și estul Europei (România, Ungaria, Cehia, Polonia și Rusia).

O experiență extrem de interesantă, care a dat corp statisticilor și conținut conceptelor. De foarte multe ori suntem tentați să vedem China doar prin ochii mass mediei, să rămânem la suprafață și să ratăm astfel să înțelegem ce se întâmplă de fapt”.

Citește și: Două surse, date diferite despre votare: nu coincid în 38,64% din cazuri

Cooperare strategică

În mai 2017, o altă postare precizează că „luni, 22 mai, la Palatul Parlamentului Organizația Femeilor Social – Democrate București și Federația Femeilor din Beijing au semnat un acord – cadru de cooperare strategică care prevede aprofundarea cooperării dintre România și China pe trei paliere, politic, economic și cultural, sub principiile egalității, legalității, avantajului și ajutorului reciproc.

Nu cu mult timp în urmă, o delegație a Organizației Femeilor Social – Democrate, condusă de Președinta Viorica Dăncilă, a efectuat o vizită în Republica Populară Chineză la invitația Federației Naționale a Femeilor din Întreaga China.

Cu acest prilej s-au stabilit noi direcții de cooperare între cele două organizații pe baza unor proiecte cum ar fi schimburile de experiență de la nivelul provinciilor și județelor din cele două țări, acordarea de sprijin sub forma de burse pentru femeile tinere din România care să urmeze cursurile Universității Femeilor din Beijing, înfrățirea unor localități unde sunt primari femeie, precum și dezvoltarea antreprenoriatului feminin dintre cele două țări”.

Prietena Chinei și colegul de la Unifarm

Luna trecută, fostul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman a declarat, în cadrul conferinţei Tech Dialogues: IT & Medicine, organizată de Romanian American Chamber of Commerce – IT Chapter, că „persoana care este numărul 2 în DNSC este o susţinătoare a comuniştilor chinezi, susţine Huawei, susţine Lenovo”.

Prietenul Manuelei Catrina este Adrian Dobre, fost purtător de cuvânt al PSD în timpul regimului Dragnea, care a fost numit în 2023 în functia de director al Companiei Naționale Unifarm.

În martie 2016, Manuela Catrina relata pe Facebook o întâlnire de la Institutului Social Democrat Ovidiu Șincai între lideri social democrați și oficiali chinezi.

Adrian Dobre
Adrian Dobre

Adrian Marius Dobre, secretar general al ISD, a subliniat importanţa relațiilor româno-chineze și oportunitățile de dezvoltare pentru viitor.

„Am constatat astăzi din discuţiile avute că şi China ca şi noi îşi doreşte să schimbe puţin paradigma dezvoltării, împletind dezvoltarea cantitativă cu cea calitativă, ceea ce conduce în mod evident la o dezvoltare durabilă.

Pentru noi, China reprezintă foarte mult – deschidere, sustenabilitate, împărtăşirea valorilor comune şi sigur că modelul de dezvoltare al economiei chineze este unul alert, vivace, energic, avem multe de învăţat de la el.

În egală măsură avem extrem de multe oportunităţi pe care le putem fructifica din parteneriatul nostru şi din prietenia noastră veche. (…) Relaţia cu China ar trebui să reprezinte pentru România, cel puţin, o imensă oportunitate.”, a subliniat Adrian Marius Dobre”, scria Manuela Catrina pe Facebook.

Ce făcea prietena Chinei la DNSC

DNSC are ca obiective principale asigurarea securității, confidențialității, integrității și disponibilității în spațiul cibernetic național, elaborarea și implementarea de strategii, politici și reglementări relevante, promovarea colaborării naționale și internaționale, evaluarea impactului noilor tehnologii asupra securității cibernetice, și dezvoltarea de programe de instruire și certificare în domeniu.

DNSC are calitatea de membru permanent în Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică și colaborează strâns cu o varietate de instituții naționale, membre ale Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică (COSC).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
2 COMENTARII
  1. „prietena Chinei nu mai este…”___–___”Ole, ole, ole/ceausescu nu mai e…”… Eheheeee! A murit ceausescu ca sa intelegem ca Romania este plina de alti ceusesti, asa si cu aceasta prietena a Chinei, nu mai este pe post, dar sunt altii chiar mai importanti, cu privirea si sperantele spre rasarit, pentru simplul motiv ca sistemul i-ar exonera de multele crime savarsite, si -in continuare- ar putea talhari si mai abitir si -absolut- fara frica de consecinte…Asta a juns mentalitatea, ideologia, etc. a intregii Romanii chiar, ” Sa talharesti/Fara sa platesti!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lasconi, un fel de Reagan mioritic? | Deutsche Welle

Elena Lasconi, 52 de ani, se arată foarte sigură...

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...

Primăria Timişoara începe să cumpere clădiri strategice, prin exercitarea dreptului de preempţiune

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, miercuri, că municipalitatea...