Doar 2,4% dintre angajații Poștei Române au sub 30 de ani. 15.000 de salariați se vor pensiona în următorii ani

Data:

Poșta Română va pierde în următorii 10 ani peste 15.000 de angajați, care se vor pensiona din cauza vârstei înaintate. Compania de stat nu reușește să atragă oameni tineri, după cum a declarat Irina Smărăndița, manager al departamentului de strategie al Poștei Române.

„Încercăm să vorbim și pe limba tinerilor. O să vă spun puțin din contextul pe care noi îl avem intern și extern și ce a generat interesul de a veni către tineri.

În Poșta Română, după cum știți cel mai mare angajator din România, doar 2,4% dintre salariați au sub 30 de ani, ceea ce este un procent mult mai mic decât cu siguranță vedem peste tot.

Media de vârstă este de 50 de ani, experiența angajaților este undeva la 17 ani doar în companie și noi ne așteptăm ca un număr de vreo 15.000 de angajați să atingă vârsta pensionării în următorii 10 ani”, a menționat Irina Smărădința, la un eveniment organizat de Universitatea Româno-Americană menit să prezinte tinerilor oportunități de angajare.

Citește și: 50 de ONG-uri fac un apel către senatori: Libertatea de exprimare și dreptul la protest trebuie, din nou, apărate

Managerul departamentului de strategie a arătat că este nevoie de o schimbare cât mai rapidă în structura angajaților și că Poșta Română își dorește să aducă din ce în ce mai mulți tineri.

Program de internship pentru tineri

Cel 15.000 de angajați care se vor pensiona înseamnă două treimi dintre toți salariații Poștei Române.

„Asta înseamnă undeva la 65% dintre salariați, dar e un procent fenomenal, e clar că este o nevoie reală de a aduce niște schimbări.

O altă dovadă este faptul că am adus această componentă de recrutare într-un nou departament care se numește strategy management, o structură care are un rol foarte important în companie și s-a dovedit că aduce rezultate concrete.

Citește și: Accident din cauza vântului puternic: remorca unui TIR s-a dezintegrat, lovind un alt autocamion

În acest departament acum avem și componenta de recrutare și training. Eu am preluat această structură de vreo lună jumătate, două doar. Ca prim obiectiv am avut recrutarea directorului de transformare digitală. Am schimbat abordarea, mergem către un alt target de persoane.

Am postat pe LinkedIn pe social media, ne-am concentrat și pe softskills pentru că un lider nu mai are nevoie să știe tot, are nevoie alte calități. Am avut rezultate fantastice. În prima zi au aplicat vreo 50 de persoane, doar în prima zi, ceea ce ne-a arătat că suntem un angajator încă atractiv”, a menționat Irina Smărăndița.

Directoarea a anunțat că Poșta Română lansează un program de practică cu scopul de a aduce câți mai mulți tineri în companie.

„Vă anunț că vom lansa un program de practică și internship săptămâna aceasta și suntem foarte deschiși de a aduce tineri în companie, de a învăța de la ei. Vom avea 21 de posturi deschise, deci cei interesați ne pot contacta”.

Irina Smărăndița, manager al departamentului de strategie al Poștei Române

Poșta Română ar fi adăugat în COR încă 3 noi meserii cu scopul de a atrage noi angajați și pentru a putea sprijini învățământul dual.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related