Doar gloanțe pentru trădători

Data:

Suntem în prezent în pragul unei despărțiri a apelor între cei care cred că dialogul este calea pentru o societate mai bună și cei care consideră că identificarea dușmanilor este necesară pentru a-i elimina măcar metaforic din spațiul ideilor.

Presa ajunge să fie împărțită, conform ideilor reinventate în spațiul public de către adoratorii icoanei Căpitanului Legiunii de Fier, între cei care ne laudă indiferent ce am face și cei care ne critică. Reperul pare găsit în versurile „tinereții legionare” care nu poate fi altfel decât „sfântă” pentru că  „sângele de dac” va construi „altare” pentru cei viteji și se va dota cu „gloanțe pentru trădători”.


Trădătorii de neam și de țară vor răul țărișoarei. De aceea, primul pas este identificarea fițuicilor care critică Aleșii care să ne conducă spre drumul sfânt care să ne scoată din UE și Nato și care să ne aducă în păstorirea vrednică a Patriarhiei Moscovei. Avem nevoie doar de români adevărați care să aibă un plan măreț pentru țară pe care să îl aflăm puțin câte puțin dacă suntem capabili să eliminăm tot dușmanul de clasă care nu gândește ca noi.

Donnie Goldilocks are adepți viteji și la noi. Atunci când Donnie Goldilocks a înțeles că adevărul despre el se află în fiecare zi, a atacat presa liberă. Așa a ajuns președintele cel mai incompetent din istoria SUA și poate al lumii, fiind oricum pe podium cu iubiții săi colegi, Bolsonaro și Lukashenko. Dar ca să se aleagă a funcționat.

Acum fanii lui Donnie Goldilocks din România au început să întocmească liste cu dușmanii lor pentru că e mai simplu să ataci pe cei care îți spun adevărul decât să înveți și să profiți de oportunitatea de a deveni un politician responsabil, care să își educe alegătorii, nu să le hrânească instinctul de a arde cărți care spun altceva decât Cezarul autoproclamat care se comportă ca un Mesia politic.

„Lugenpresse” ca armă împotriva presei independente a fost întors de la groapă de Donnie Goldilocks și acum este folosit de către toți epigonii săi naționaliști care vor să închine benevol Europa președintelui Putin.

Rick Noack de la Washington Post a analizat originea cuvântului in editorialul din 24 octombrie 2016 și a ajuns la concluzia ca a devenit cel mai eficient slogan pentru că toți care îl criticau pe Adolf Hitler în ascensiunea sa la putere erau considerați că fac parte dintr-un „aparat de presă mincinoasă”. Astfel, este mai simplu să anunți fanaticii personali că există cel puțin un complot de nivelul „universului cosmic ”.

Depinde doar de „Noi, cei din linia întâi” care luptăm pentru libertatea dacilor, nație care fost prima creștinată de Maica Domnului. Misiunea sfântă pentru sângele de dac este să  identificăm și să izolăm pe toți cei care nu gândesc ca noi. Putem să le oferim alegerea să plece din țară sau să învețe să ne laude și când udăm canapeaua pentru că avem libertatea de a refuza să purtăm scutec de când ne naștem ca ființa liberă, suverană.

Așa cum spunea Wiliam Faulkner, „Trebuie să fim liberi nu pentru că pretindem libertatea, ci pentru că o practicăm”. Iar practica libertății este să acceptăm că există ființe umane care gândesc diferit și care au același drept ca și noi să își expună ideile, dacă ideile nu ajung să propage minciuni monstruoase și care produc tragedii de nedescris pentru oameni nevinovați.

Fără limite asupra libertății unui individ care fie singurul să ne spună tuturor ce să gândim, fără legătură cu logica, cu adevărul sau cu ce știm despre realitate, vom naviga în derivă, fără alte repere decât voința acelui individ.

Așa cum spunea Elie Wiesel, ființă umana nedemnă pentru a fi român conform Căpitanului și care putea deveni ușor victimă a dacilor sfinți seduși de icoana Nicadorilor, sunt momente în care nu putem să împiedicăm o nedreptate, dar niciodată nu trebuie să existe momente în care să refuzăm să protestăm.

De aceea, protestul împotriva listelor cu redacții dușmănoase trebuie să fie asumat de către noi toți acum, când încă mai putem preveni injustiția, când încă mai avem glas, când încă Sălbaticii nu au curajul să împuște în public Actorul,  când încă „ciuma verde” mai poate fi oprită „dacă vrem să mai rămânem oameni”. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...

Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să...

Statul român este dator cu milioane de euro către producătorii de filme din străinătate

Statul român este dator cu milioane de euro către...