miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterDoctor infecționist: Carantina de noapte nu va opri răspândirea virusului

Doctor infecționist: Carantina de noapte nu va opri răspândirea virusului

Restricţiile de circulaţie nu sunt suficiente pentru a opri răspândirea virusului. Soluția este testarea masivă a populației, spune un cunoscut medic infecționist.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență va institui carantina de noapte, dar și alte restricții pe timp de zi, în contextul în care România se îndreaptă spre 10.000 de cazuri noi de Covid19 pe zi. Restricțiile de circulaţie nu vor fi însă suficiente pentru a opri răspândirea virusului, spune medicul Adrian Marinescu.

Medicul explică că mai importante sunt efectuarea de teste şi, acolo unde ies pozitive, realizarea anchetelor epidemiologice rapide pentru a bloca virusul să se răspândească.

„Foarte adevărat că treaba asta cu lockdown-ul sună, aşa, ca o chestie fixă, dar prin definiţie ce înseamnă? Înseamnă c-ar trebui să izolăm oamenii care sunt pozitivi în raport cu ceilalţi. Am două variante.

Fie o fac prin testare, fie o fac la nivel de masă, pentru că nu am varianta testării, cam aşa mi-aş pune problema. Ce înseamnă testare? Lumea întreabă: cât ar trebui să mă testez la nivelul României? Ar trebui să fie cam 1% pe zi. Dacă am avea 18 mil, 15 mil populaţie activă, ar însemna 150 000. Cam pe aici ar trebui să fie nivelul.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE