luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterDOCUMENT Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu. Ce i...

DOCUMENT Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu. Ce i se reproșează ministrului Sănătății

PSD îl acuză pe ministrul USR PLUS al Sănătății, Vlad Voiculescu, în moțiunea simplă depusă la Camera Deputaților, de faptul că nu a luat măsurile necesare pentru ca incendiul de la Institutul Matei Balș să nu fi avut loc, în condițiile în care unitatea medicală a fost condusă în ultimii 23 de ani de Adrian Streinu Cercel, intrat anul trecut în Parlament chiar pe listele PSD.

Incendiul de la Matei Balș a avut loc la o lună după ce Voiculescu a preluat mandatul de ministru al Sănătății. Pentru a fi adoptată, moțiunea simplă trebuie votată de minimum 165 de deputați. PSD are 110 membri în Cameră. Chiar dacă ar trece, moțiunea simplă nu îl obligă pe un ministru să demisioneze și nici pe prim-ministru să îl demită.

”Acum, la două luni de la tragedia de la Piatra Neamț, când chiar dumneavoastră sunteți ministru al Sănătății, după o altă tragedie, de data aceasta în București, la Matei Balș, tragedie în care și-au pierdut viața 17 pacienți până acum, recunoașteți senin că nu ați făcut nimic din ceea ce chiar dumneavoastră susțineați că trebuie făcut URGENT. Dimpotrivă, ați procedat exact cum spuneați atunci că NU trebuie făcut! Ați așteptat să vedeți ce hârtie lipsește, ați scris pe Facebook și v-ați schimbat fotografia de profil! În loc să faceți, din prima zi în care ați ajuns în minister, tot posibilul pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple, le-ați comunicat sec românilor că le veți prezenta „un raport privind stadiul măsurilor luate după raportul din noiembrie 2020”. Un raport la un alt raport. Însă ce măsuri ați luat? Concret! Cele pe care chiar dumneavoastră i le cereați în noiembrie ministrului Tătaru? Sau nici una de fapt!? Așa cum de altfel chiar dumneavoastră susțineați public, urgența era alta. Nu vorbele. Nu hârtiile. Nu declarațiile politice. Ci un set de proceduri unitare la nivel național în privința evitării pericolelor legate de utilizarea oxigenului în toate spitalele COVID. Adică fapte. Simple. Concrete”, se arată în moțiunea simplă a social-democraților.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE