Peste 500 de magistrați au semnat o scrisoare către Consiliul Superior al Magistraturii, căruia îi cer să intervină după ce Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară a opt judecători și a propus suspendarea a trei dintre ei, pe motiv că ar fi adus atingere prestigiului justiției, prin discuțiile avute pe un grup de Facebook.

Semnatarii atrag atenția că printre magistrații vizați de aceste acțiuni ale Inspecției Judiciare sunt judecători care au sesizat Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru organizarea și funcționarea Inspecției Judiciare, printre altele, iar toți acești magistrați au criticat modificările controversate aduse legilor justiției începând din 2017. Ei mai solicită CSM să apere independența justiției și dreptul la viață privată al magistraților.

Scrisoarea către CSM este semnată de către 548 de judecători și procurori, care cer Consiliului să apere independența justiției și dreptul la viață privată al magistraților.

Potrivit documentului, mesajele postate pe grupul privat de FB nu erau destinate publicului și susține că ele nu ar putea constitui activități publice cu caracter politic, și cu atât mai puțin activități publice cu caracter politic.

Demersul are loc în contextul în care șeful Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, a cerut CSM suspendarea a trei judecători pe motiv că ar fi adus atingere prestigiului justiției, prin discuțiile avute pe un grup de Facebook.

Citește mai jos textul integral al scrisorii

Scrisoare_deschisă_către_Consiliul_Superior_al_Magistraturii

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.