Cum a escrocat un ofiţer SRI un mic afacerist care importa maşini

Data:

Tribunalul Militar Timişoara a confirmat acordul de recunoaştere a vinovăţiei pentru o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare pentru căpitanul SRI în rezervă Bogdan Popescu.

Ofiţer operativ la SRI Dobrogea – la data faptei, în august acest an – Bogdan Popescu a admis că l-a păcălit pe un mic afacerist din Constanţa, un proprietar de service auto care importa maşini SH din Germania cumpărate de la turci şi kurzi.

I-a spus că serviciile secrete germane cer informaţii despre el şi i-a cerut 2500 de euro astfel încât colegii lui de la SRI Bucureşti să nu trimită datele partenerilor germani, se arată în acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA cu ofiţerul SRI în rezervă Bogdan Popescu, pus la dispoziţia G4media.ro de Tribunalul Militar Timişoara în baza legii 544/2001.

„Suspectul Popescu Bogdan a declarat că, pe fondul unor informaţii date de MC, ar fi conceput, spre sfârşitul lunii iulie 2022, un scenariu conform căruia acesta ar fi făcut obiectul unor verificări din partea serviciilor de informaţii din Germania cu privire la unele activităţi infracţionale desfăşurate de acesta împreună cu alte persoane pe teritoriul Germaniei, comunicându-i totodată că face obiectul unor supravegheri operative, «are coadă» şi are telefonul interceptat, «roşu».

Citește și: Ce este inflația, cum se calculează și cum te afectează atunci când crește

MC i-ar fi cerut ajutorul, iar suspectul a arătat că l-ar putea ajuta în schimbul unor sume de bani, apelând la presupusa influenţă pe care ar avea-o asupra colegilor care ar fi avut în lucru speţa respectivă, iar, pentru acest serviciu, i-a pretins suma de 2500 de euro”, se arată în acordul de recunoaştere a vinovăţiei.

Mai departe, ofiţerul SRI a conceput un plan amănunţit: i-a trimis „victimei” un mesaj Whatsapp care părea forwardat de la colegii lui în care i se spunea că trebuie să se grăbească cu banii. I-a trimis inclusiv o încheiere de şedinţă de la o instanţă cu mesajul că a reuşit să îi scape pe alţii care au dat bani de problemele penale.

Continuarea în G4 Media.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...