luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterDoi ani şi jumătate de la marea gazare din 10 august. Ce...

Doi ani şi jumătate de la marea gazare din 10 august. Ce spune şeful MAI despre Cucoş, Sindile, Fantoma în Alb

La mai bine de doi ani şi jumătate de la acel 10 august care a erodat grav încrederea multor cetăţeni în oamenii în uniformă şi în statul român, justiţia nu a adus lumina mult aşteptată asupra faptelor. Dimpotrivă. Tribunalul Bucureşti a clasat principalul dosar în urma unor vicii de procedură în sarcina fostei şefe DIICOT Giorgiana Hosu. Şi nu numai că şefii Jandarmeriei au fost absolviţi de vină şi nici măcar nu vor da ochii cu un judecător dar, între timp, unii dintre ei s-au pensionat şi iau pensii speciale plătite inclusiv de cei gazaţi iar alţii sunt încă în funcţii de conducere.

Redacţia noastră a adresat o serie de întrebări ministrului de Interne, Lucian Bode, pe acest subiect. Vă invităm să urmăriţi răspunsurile ministrului. Menţionăm că întrebările au fost trimise înainte ca Tribunalul Bucureşti să îngroape dosarul „10 August”. Răspunsul a venit însă în cursul zilei de astăzi şi îl redăm ca atare:

Întrebare: Domnule ministru, referitor la foştii şefi ai Jandarmeriei implicaţi din dosarul 10 August, precum sunt convinsă că ştiţi, în spaţiul public au existat suspiciuni legate de pensionările din motive medicale ale lui Sebastian Cucoş şi Ionuţ Sindile – acesta fiind cercetat şi într-un alt dosar vizând decontări ilegale de ore suplimentare. Mai exact, există suspiciunea că de fapt cei doi s-au pensionat pentru a-şi asigura pensia specială în cazul în care dosarul/dosarele va/vor lua o întorsătură neplăcută pentru ei. Aş dori să vă întreb dacă aţi dispus sau intenţionaţi să dispuneţi un control la Comisia Centrală de expertiză medico-militară din minister şi să cereţi o a doua opinie de la medici din afara ministerului pentru a vedea dacă pensionările celor doi sunt justificate?

Răspuns: Corpul de Control al Ministrului nu este competent să se pronunţe cu privire la activităţile medico-sanitare, respectiv asupra actului medical al Comisiei centrale de expertiză medico-militară. Însă am dispus realizarea unor verificări la mai multe structuri cu privire la orele suplimentare plătite şi, la finalizarea acestora, voi avea o imagine clară. Atunci vom putea vedea dacă într-adevăr a fost încălcată legea sau nu şi vom sesiza, dacă este cazul, instituţiile competente. Şi aş vrea să vă mărturisesc ceva, nu voi folosi Corpul de Control pentru a vâna persoane, ci pentru a rezolva sau îndrepta probleme. Pentru cei care se fac vinovaţi, normal că vor fi sesizate organele competente.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE