Doi astronauți au rămas blocați în spațiu de luni de zile. Ce spune NASA | Aktual24

Data:

spot_img

Doi astronauți au rămas blocați în spațiu de luni de zile. Ce spune NASA despre situația în care se află cele două persoane aflate la bordul stației spațiale ISS.

Ar fi trebuit să rămână pe ISS doar o săptămână, dar acum Suni Williams și Barry Wilmore sunt blocați pe Stația Spațială Internațională de aproape trei luni.

NASA poartă „discuții dureroase” – și se confruntă cu una dintre cele mai dificile decizii din istoria sa, relatează televiziunea germană N TV.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Nu este foarte clar cum se vor întoarce pe Pământ

Suni Williams și colegul ei Barry Wilmore plănuiseră să petreacă aproximativ o săptămână la bordul stației spațiale ISS. Dar nava lor spațială are probleme.

Au trecut aproape trei luni de la sosirea lor – și încă nu este clar cum se vor întoarce pe Pământ.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

În timpul primului zbor de testare cu echipaj al navei spațiale către ISS, Williams și Wilmore au sosit în siguranță, dar au existat probleme cu motoarele, printre altele.

Zborul de întoarcere, planificat inițial pentru mijlocul lunii iunie, a fost anulat. De atunci, Williams și Wilmore au rămas blocați pe stația spațială.

NASA se confruntă cu întrebarea dificilă: pot cei doi astronauți să se întoarcă pe Pământ cu „Starliner”?

Continuarea în Aktual24

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related