Doi elevi din Galați au fost medaliați la Olimpiada Internațională de Astronomie | Viața Liberă

Data:

spot_img

Doi elevi din Galați au fost medaliați la Olimpiada Internațională de Astronomie. Alesia Șerban Radovici și David Teodor Nicodim au obținut rezultate deosebite la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică pentru juniori, care a avut loc în perioada 3-10 octombrie, la Kathmandu (Nepal).

La această competiție, România a fost reprezentată de două echipe, iar cei doi tineri au contribuit cu performanțele lor la succesul delegaţiei noastre.

Alesia Șerban Radovici, în prezent elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, a câștigat medalia de bronz în cadrul echipei secunde a României, iar David Teodor Nicodim a primit mențiune, fiind parte din prima echipă. Amândoi sunt foști elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 29 din Galați.

Citește și: Cumnatul fostului președinte al Camerei Deputaților are apartament în complexul Nordis din Mamaia

„Dorința de a înțelege mai profund lumea înconjurătoare și legile care guvernează universul”

Cei doi ne-au împărtășit emoțiile pe care le-au trăit de-a lungul pregătirii, provocările pe care le-au întâmpinat, momentele unice din timpul competiției din Nepal, cât și satisfacția de a reprezenta România într-o asemenea competiție, într-un interviu acordat la întoarcerea acasă.

  • Ce v-a inspirat să studiaţi astronomia și cum aţi început să vă pregătiţi pentru Olimpiadă?

Alesia: Am fost pasionată de astronomie de la o vârstă fragedă. Prima oară am aflat de domeniul acesta dintr-o enciclopedie care mi-a captat interesul atât de mult încât am ajuns să o recitesc de foarte multe ori. De atunci am rămas fascinată de subiect. Pentru Olimpiadă, am început să mă pregătesc din clasa a VI-a, prin Centrul de Excelență, unde am făcut pregătire cu doamna profesor Lucia Popa, care este profesoara mea și în momentul actual.

Citește și: Scandalul „Nordis” de la Ploiești s-a lăsat cu arestări. La București, faptele sunt cercetate „in rem”, adică dosar ținut la sertar

David: Încă din copilărie, am fost atras de dorința de a înțelege mai profund lumea înconjurătoare și legile care guvernează universul. Am început pregătirea ca olimpic la fizică sub îndrumarea doamnei profesoare Lucia Popa, de la Școala Gimnazială Nr. 29. Ulterior, tot datorită sprijinului dumneaei, am aflat despre Olimpiada de astronomie și astrofizică și am decis să particip.

Continuarea în Viața Liberă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related